Válogatott | Szőke Eszter újra pályára lépett

Válogatott | Szőke Eszter újra pályára lépett

Lejátszotta második mérkőzését a Bufteán zajló Európa-bajnoki selejtezőtornán Románia 17 éven aluli női labdarúgó-válogatottja. A trikolórok, Szőke Eszterrel a soraikban, ugyan kikaptak Kazahsztántól, de jobb gólkülönbséggel továbbjutottak.

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárta Románia U17-es női válogatottja Bufteán a 2023-as U17-es ifjúsági Európa-bajnoki selejtezők első körében a B6-os csoportban. A tét az A-csoportba való feljutás, ezzel az Európa-bajnoki selejtezők következő körébe kerülés volt.

Mint arról beszámoltunk, az első mérkőzésen Románia legyőzte Litvániát, az FK Csíkszereda felnőtt női csapatának tagja, Szőke Eszter pedig gólt szerzett. Eszter a második Kazahsztán elleni összecsapáson is kezdőként lépett pályára. A 2–1 arányban elveszített találkozón fiatal tehetségünk egy félidőt kapott. Klubunk másik válogatott kerettagja, Balog Boglárka a Litvánia elleni meccshez hasonlóan ezúttal sem kapott lehetőséget.

Románia, jobb gólkülönbségének köszönhetően, mint a B liga hat csoportgyőztesének egyike, felkerült az A Ligába. Az A Liga csapatai a selejtező második fordulójában  jövő év tavaszán döntik el, hogy melyik 7 csapat csatlakozik a rendező országhoz, Észtországhoz az Eb-n.

Kazahsztán – Románia 2–1 (2–0)
Buftea National Football Center
Gólszerzők: Kozhabekova (21.), Orynbay (44.), ill. Dincă-Vuia (57.)
Románia: Moldovan – Corsei, Bolboacă, Dincă-Vuia, Boboc-cpt – Cristea, Lazăr, Florică – Şepetean, Filip, Szőke Eszter (Kara-Jouli, a szünetben) Szövetségi edző : Andra Vela
Tartalék: Balog Boglárka – Neacșu, Mihaescu, Vasile, Iliescu, Mardari, Popa, Stan
Kazahsztán: Anuarbek – Jerzsanova, Orynbay, Nabokova, Blank – Popova, Peressunko, Pereima,  Katran – Kozhabekovana Szövetségi edző: Alexandra Rudikova
Tartalék: Kamarova – Bekkozhina, Tolkachyova, Mukhametzhanova, Maksat, Irismetova, Cyganova, Rysbek, AbdullayevaHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza