Ifiliga│Második vereség

Ifiliga│Második vereség

Két küzdelmes mérkőzésen, két egygólos vereség a pillanatnyi mérlegünk. A tavaly csapnivaló alapszakaszt produkáló 2005. január elseje után született elitligás csapatunk, egyelőre idén nem találja a győzelem felé vezető utat. A Kolozsvári Viitorul elleni összecsapás krónikájának megírásában, Ubrankovics Zoltán meccsbeszámolója volt segítségünkre.

Blokkoló lábak

A hasonló játékerőre való tekintettel, a védekező harmadban mindkét csapat a hibák elkerülésére összpontosított és a lapos, sokpasszos támadásépítés helyett, inkább a középpályán átszálló keresztlabdákkal próbálkozott. Kolozsvár főleg a felfutó jobb hátvéd által próbált veszélyeztetni, nekünk az előző mérkőzéshez hasonlóan, a bal oldalunk volt ismételten aktív. Így került helyzetbe – a kapuval szemben, egy alapvonalról visszagurított labdára érkezve – Fazekas Henrik, de egy blokkoló védő lába oda tudott érni.

Sajnos a 30. percben elvesztettük a legveszélyesebb támadónkat Birtalan Tamást, aki egy szándékos feltartásnál belső szervi zúzódást szenvedett. A pályáról a mentőautó vitte le. Kényszer helyzet miatt a jobb védő Péter Zsombor állt be támadóként. Hat perccel később, a második nagy helyzetünk éppen előtte adódott. Egy bal oldali támadás vezetésnél Sándor Raul adta középre a labdát, az érkező Péter Zsombor mindössze 4 méterről kapura terelte a labdát, de egy blokkoló láb ismételten megakadályozta a gólt. Hátul a felváltva jobb, illetve bal oldalról érkező, kapunk előtt elsuhanó, kolozsvári beadások okoztak izgalmakat.

Büntetőnyi különbség

A második félidő első percei a hazai csapat fölényében teltek. Ekkor mi csak rövid ideig tudtuk birtokolni a labdát, ők pedig a labdákat a középpályásaink mögé bejátszva tudtak a kapunkra nézve veszélyt teremteni. Ezen a ponton szerkezetváltást hajtottunk végre, aminek hatására ismételten kiegyenlítődött a játék. Sebestyén Botond lefordulásaival próbált a bal oldalon zavart kelteni, de csak szögletekig jutottunk. A jobb oldalon viszont Csala Róbert kulcspasszainak köszönhetően tudtunk veszélyeztetni. Helyzeteink is voltak, de Fazakas Henrik fejese sajnos fölé szállt, illetve középen Orbán Milán elől, a kapus tudott tisztázni. A Kolozsvár is próbálkozott egy mélységi indításból a mi baloldalunkon a csatár kitudott lépni, de a kifutó Becze-Máthé az utolsó pillanatban menteni tudott.

Mindkét csapat megpróbált rést találni az ellenfél védelmén, hajtott azért, hogy a maga javára fordítsa a mérkőzést. Sajnos az ellenfél a 78.percben tizenegyeshez jutott. Fegyelmezetlen jobb oldali kitámadásunkból kijőve, a kolozsvári bal belső védő betudta rúgni a védőink mögé a labdát a jobb oldali támadójuknak, aki miután a sarokban egy az egyben megverte Dencsák Kristófot a kapu elé ívelte a játékszert, amely a büntető területen belül Tamás Bence kezére pattant.

Miután a jogosan megítélt büntetőt értékesítették, a maradék 12 percben tartalék erőket mozgósítva mindent megtettünk az egyenlítésért. Az ellenfél térfelén tartottuk a labdát próbáltunk mikor a széleken, mikor középen betörni, de mindig volt egy védő, aki tisztázni tudott.

Ubrankovics Zoltán értékelője:

A játék képe és a helyzetek száma tekintetében erősen "döntetlenszagú" mérkőzésen kellett levonulnunk vereséggel a pályáról. Dolgozunk tovább, hogy ezek a mérkőzések később a mi javunkra dőljenek el.

Kolozsvári Viitorul Futballakadémia – FK Csíkszereda 1:0 (0:0).

Vezette: Suvar Alexandru Nicolae, Duță Vasile Marius és Spătar Răzvan. Tartalék: Pascu Cristian Antonio.

Gólszerző: Șoaită (78, bü)

Viitorul Futballakadémia: 12. SIMEDRU Darius Andrei – 2. MUREȘAN Gabriel Adrian (15. JUDEA Darius Ionuț, 74), 6. DOLCOS Alexandru Bogdan, 3. MORARIUU Mario, 4. MOGA Eduard George – 5. DUDA Răzvan, 10. GĂTAN Răzvan Andrei, 8. HERCIU Antonio Laurențiu (18. CRIȘAN Adrian Alexandru ,89) – 7. POPONEA Flavius Gabriel (19. RESTEȘAN Cătălin Mihai, 74), 9. OARGĂ Vlad Alexandru (20. CIUBOTARU Traian Ioan, 64), 11. ȘOAITĂ Tudor Mihai. Vezetőedző: CODESCU Marius Ștefan.

FK Csíkszereda: 1. BECZE-MÁTHÉ Mátyás – 3. GÖNDÖR Alex, 2. CSEDŐ Szilárd, 19. TAMÁS Bence, 20. DENCSÁK Kristóf – 4. BÓNÉ Márk – 7. ORBÁN Milán, 6. FAZAKAS Henrik, 23. BUJDOSÓ Szilárd (10. CSALA Róbert, 46), 11. BIRTALAN Tamás (17. PÉTER Zsombor, 30) – SÁNDOR Raul (SEBESTYÉN Botond, 46). Vezetőedző: UBRANKOVICS Zoltán.

Ráduly Róbert Kálmán

2022. augusztus 29.HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza