Dican Ferenc lett a második ligás csapatunk vezetőedzője.

A borsabányai születésű Dican Ferenc még szeptemberben érkezett klubunkhoz és mostanáig a felnőtt csapatunk szakmai igazgatója volt. Az új vezetőedző köszönetet mondott Suciu Valentinnak eddigi munkájáért, aki négy év után távozott a kispadról.

“Nem lesznek nagy változások, a különbség csak annyi, hogy ezután többet leszek a csapattal. Ami eddig volt eltelt, az a kérdés, hogy mi lesz ezután. Mindenkinek lehetőséget adok, a fiataloknak is több játékidő jut majd, hogy lássuk hol állnak. A play-outban két ellenfelünket leszámítva kiegyensúlyozott meccsekre számítok. Szerintem jobb lett volna, ha nincs ez a hosszú szünet a következő meccsig, mert hamarabb túl lehetne lépni a kudarcon. Dolgozunk a csapaton belüli hangulaton is.”

– Dican Ferenc
Fotó: Vizi Balázs

Dican Ferenc játékosként (középpályás) olyan együtteseknél játszott, mint a Nagybányai Bányász, Victoria Bukarest, Kolozsvári Universitatea, a francia FC Gueugnon, vagy a Nyíregyházi Spartacus. 2001-ben szögre akasztotta a cipőjét és öt év múlva edzőként tért vissza, előbb Kolozsváron az Universitatea kötelékében, majd megfordult Gyulafehérváron, hogy aztán öt éven át a Kolozsvári CFR-nél dolgozzon: hol másodedzőként, hol ideiglenes vezetőedzőként. Rövid franciaországi kitérőt tett az AJ Auxerre-nél, aztán a Bukaresti Dinamo, a Chindia Târgoviște és a Petrolul Plojest következett, utóbbi kettőnél Viorel Moldovan munkáját segítette.

Szép Zoltán