eFKások | Ismerjük meg 2022 díjazottjait!

eFKások | Ismerjük meg 2022 díjazottjait!

Ünnepélyes díjátadó gálát tartott klubunk kedden. Az esemény után Nagy Emese faggatta a díjazottakat. Ismerjük meg egy kicsit közelebbről az elismerésben részesített játékosokat!

A keddi FK gálával hivatalosan is véget ért a 2022-es futballesztendő csapataink számára (igaz, a felnőtt női csapatra még várt egy kihívás szerdán). A év legjobbjainak jutalmazását követően a díjazottak közül nyolcan is Nagy Emese mikrofonja elé álltak. A kérdések ugyanazok voltak: Mióta futballozik, ill. szerepel az FK színeiben? Milyen poszton játszik? Hogyan fogadta az elismerést? A megkérdezettek végül a legkisebbeknek üzentek. Lássuk, ki mit árult el és milyen üzenetet fogalmazott meg!

Keszler - Nagy Roland (az év játékosa U16):

„Nyár eleje óta vagyok tagja az FK Csíkszeredának. Még kicsi koromban kezdtem el focizni, utána kezdtem rájönni, hogy ez a világon a legjobb sport és nagyon megszerettem. Jobb hátvéd pozícióban játszok, gondolom azért, mert gyors vagyok, segítem a támadásokat. Az edző javaslatára lett ez a posztom, mert ő így látta helyesnek.

Számomra nagyon sokat jelent ez a díj, hiszen sokat tettem érte. Még nem kaptam hasonló díjakat, ezért erre vagyok a legbüszkébb. A fiatal focistáknak azt üzenném, hogy sose adják fel azt, ami az álmuk, legyenek alázatosak, tisztességesek és dolgozzanak meg érte”.

Leczki Norbert (az év játékosa U17)

„Hat hónapja kerültem az FK Csíkszeredához. Mivel örökmozgó, nagyon energikus gyerek voltam, a szüleim, közös megegyezéssel, öt éves koromban úgy döntöttek, hogy elvisznek focizni, abban a reményben, hogy kissé felégetek a rengeteg energiámból. Középhátvédként kezdtem, később pedig, amikor áttértünk a 10+1-es felállásra, középpályás lettem, de nem egyszer játszottam már jobb hátvédet is.

Ez a díj számomra az eddigi munkám (úgy a csapatban, mint egyénileg is) elismerésének a jele. Ez az első alkalom, hogy ilyen díjat kapok, az FK színeiben nem értem el eddig egyéni kitüntetést. Remélem, hogy még sok alkalommal lesz részem ilyen örömben!

Azt üzenném a kisebbeknek, hogy játszva, élvezettel focizzanak, kedvtelésből csinálják, ne foglalkozzanak túl sokat a jövőjükkel és a pillanatnyi eredményekkel!”

Birtalan Tamás (az év játékosa U18)

„2020. július közepe óta vagyok tagja az FK Csíkszeredának. Focirajongó vagyok, amióta csak az eszemet tudom, így nem volt nehéz kitartani emellett. Szélső csatárt játszom, mert a legnagyobb erényem a futás, a technikai képességem és helyzetkihasználásom.

Számomra ez a díj elismerést, visszajelzést jelent, ami azt sugallja, hogy jó úton haladok a céljaim elérésében. Kaptam különböző tornákon hasonló díjakat, volt, amikor a torna legjobbjának vagy a torna gólkirályának választottak. Erre a díjra vagyok a legbüszkébb, mert még az FK színeiben nem értem el egyéni kitüntetést.

Azt üzenném a legkisebb focisoknak, hogy tartsanak ki az álmaik mellett és élvezzék a foci minden egyes pillanatát!”

Vizi Benedek (az év játékosa U19 B)

„A labdarúgást második osztályban, tehát lassan tíz éve kezdtem el. Az úgynevezett profi focit, ahogy 9. osztályt elkezdtem, abbahagytam, mert más álmaimat szeretném megvalósítani, viszont a szeretetem a sport iránt örökké megmarad. Szerencsémre nagyon sportos emberek közé kerültem kisiskolás koromban, az osztályomban nagyon sokan fociztak, mielőtt még én neki fogtam, ennek a hatására kezdtem el focizni szerintem. Legtöbbször védekező középpályást játszom, ez még az egyik volt edzőm ötlete volt, viszont nekem egyből megtetszett a pozíció.

Elsősorban nagyon boldog vagyok, hogy elnyerhettem ezt a díjat, hiszen az egész szezonban arra törekedtem, hogy a legtöbbet kihozzam magamból, viszont ez a társaim és edzőim segítsége nélkül nem sikerülhetett volna. Még sohasem kaptam sportban elért egyéni szereplésért díjat, úgyhogy ez egy új élmény.

Azt gondolom, hogy ami az életre az a sportra is ugyanúgy vonatkozik. Az egyik legfontosabb dolog az, hogy bízz a saját megérzéseidben és ismerd az erősségeidet, amit pedig nem tartasz erősségednek törekedj elsajátítani”.

Vereguț Dániel és László Csaba

Vereguț Dániel (az év játékosa Liga 3-as csapat)

„Négy és fél éve vagyok FK Csíkszereda tagja, 2018-ban költöztem be az akadémiára. Foci volt kiskoromban is az egyetlen sport, amit szerettem és a szüleim vittek el focizni, amikor öt éves voltam. Belső védő pozícióba játszok. Nem én választottam ezt a pozíciót, de a magasságom és a testalkatom ezzel talál a legjobban.

Ez a díj számomra nagy büszkeséget jelent és visszajelzés, hogy jó munkát végeztem el az utóbbi években. Az is biztos, hogy a társaim és az edzők sokkal járultak hozzá. Mióta itt focizok Csíkszeredában, nem kaptam hasonló díjakat, de kiskoromban talán kaptam még ilyen jellegű elismerést.

Azt üzenném a legkisebb focisoknak, hogy bízzanak magukban, legyenek komolyak és élvezzék ezt a szép sportot!”

Kovács Lóránt (az év játékosa Liga 2-es csapat)

„Másfél éve vagyok tagja az FK Csíkszeredának. Már kis koromban szerettem a focit és valahogy ezen az úton indultam el. Hála Istenek megvalósult az, amit szeretek csinálni. Belső középpályán érzem jól magam. Inkább támadó szellemben, de ott próbálok maximumot nyújtani, ahol az edzői stábnak szüksége van rám. Ez a díj sokat jelent nekem. Megtisztelő érzés és nagyon szépen köszönöm azoknak, akik segítettek, az edzőknek és a csapattársaknak!

Azt szeretném üzenni nekik, hogy adjanak bele mindent. Alázatosan dolgozzanak és a sok munkának biztos meglesz a gyümölcse”.

Szentes Szabina (az év játékosa női Liga 1-es csapat)

„Én 2019 óta vagyok az FK Csíkszereda tagja. Teljesen véletlenül alakult ki, hogy én ezt a sportágat választottam. Gyerekkoromban a barátaimmal mindig fociztunk, úgy a focipályán, mint az utcán és rájöttem, hogy igazán jó kikapcsolódás és nagyon jól érzem közben magam. Az évek során a szenvedélyem lett és kisebb célokat tűztem ki, amiket teljesítettem, majd elhatároztam magam és megpróbáltam a női csapatban. Azóta minden nap teszek azért, hogy jobb lehessek ebben a sportágban és kihozzam mindig magamból a maximumot.

Jobb szélső védőként játszom a csapatunkban. Ezt a posztot én választottam, ebben érzem magam a legjobbnak és a legotthonosabban. Szélső védőként a védekezésben és a támadásban is egyaránt részt tudok venni, így nagyon passzol hozzám és mindkét oldalam meg tud mutatkozni a pályán.

Számomra ez a díj hatalmas visszajelzés, hogy a sok munka és energia, amit bele fektettem nem hiábavaló. Nagyon megtisztelő érzés, hogy én kaptam ezt a díjat és hálás vagyok a sok segítségért és támogatásért. Ez az első egyéni díjam, amire nagyon büszke vagyok.

Azt üzenem első sorban, hogy szívből játsszák ezt a sportágat. Minden nap dolgozzanak az álmaikért és kisebb célok kitűzése által érjék el a legnagyobbakat!”

Becze Máthé Mátyás (az év legjobb kapusa)

„Hat éves korom óta vagyok tagja az FK Csíkszeredának, minden korosztályt kijártam. A foci fogott meg a legjobban, a sportok közül és így itt maradtam. Mindig szerettem vetődni, és egy meccsen be kellet álljak a kapuba. Megtetszett, így azóta a kapuban maradtam, amit nem bántam meg.

Megtiszteltetés számomra, hiszen örvendek, hogy engem választottak meg az akadémia legjobb kapusának. Tavaly kaptam meg a csapat legjobb játékosa címet. Annak is nagyon örültem, de az idei díjamnak meg jobban örülök.

A kicsi kapusoknak üzennék. Figyeljenek edzésen és legyenek hálásak, hogy ilyen kapusedzők vannak az akadémián, akik segítségével nagyon sokat fejlődhetnek, és magas szinten focizhatnak majd, akár válogatott szinten is!”

Nagy Emese, Farkas Endre



Hozzászólások



Fejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza