A mögöttünk álló esztendő az FK Csíkszereda és a Székelyföld Labdarúgó Akadémia számára egy emlékezetes év volt.

Ha, kapásból kellene rávágni mi volt az év legnagyobb sikere? Egyértelműen az U19-es Elitliga győzelem jut eszembe. A most következő sorozatunkban, felidézzük az elmúlt év fontosabb híreit, győzelmeit, de vereségeit is.

Tavaly történt meg először, hogy csapatunk meghívást kapott a 14. alkalommal megszervezett nemzetközi Puskás-Suzuki Kupára, amelynek megnyitóján Orbán Viktor miniszterelnök is jelen volt. Annak ellenére, hogy a megmérettetés nem épp az elképzeléseink szerint alakult: négy góllal kaptunk ki Eszéktől, 5-1-re a Puskás Akadémiától és 4-2-re a brazil Flamengotól, de sikerült begyűjteni egy értékes skalpot. Fiataljaink 2-1-re nyertek a Bayern München korosztályos csapata ellen. A meccskrónikát ide kattintva olvashatják el, míg a mérkőzés összefoglalóját az alábbiakban láthatják.

A tornát követően, Dusinszki Zoltán szakmai igazgató úgy vélte, nagyon jó tapasztalat volt, hisz ilyen kaliberű csapatok ellen ritkán van lehetőség játszani:

“Egy színvonalas tornán vettünk részt, ahol Európa top csapatai voltak jelen. Játékosainkat meglepte a mérkőzések ritmusa, de meccsről meccsre sokat javult a csapatjátékunk. Ha, az eredményességben nem is alkottunk maradandót, sikerült legyőznünk a Bayern Münchent és egy látványos, helyzetekben gazdag mérkőzést játszottunk a brazil Flamengo csapatával. Úgy a játékosok, mint a stáb megtapasztalták, hogy mennyivel dinamikusabb a top futball és hogy milyen irányba kell haladni.”

Szép Zoltán