Felkészülés | Eseménydús hétvége

Felkészülés | Eseménydús hétvége

A mögöttünk álló hétvége is több edzőmeccset hozott csapataink számára. A felnőtt női és férfi gárda mellett pályára léptek a Liga 3-as, az ifiligás, az U17-es, U16-os, U14-es alakulatok is.

Liga 2-es férfi csapatunk a törökországi edzőtáborban lejátszotta ötödik felkészülési találkozóját, a lányok pedig Kolozsváron gyakoroltak. A többi gárda sem tétlenkedett a hétvégén, ismét több edzőmeccsről számolhatunk be.

Liga 3

Kezdjük a sort a Liga 3-as csapattal. Demény Norbert fiai a Székelyudvarhelyi FC-t fogadták szombaton a Márton Áron Gimnázium mögötti műfüves pályán. A csikorgó hidegben lejátszott találkozó szikrázóan kemény összecsapásokkal tarkított küzdelmet hozott. A jó iramú meccsen egyetlen találat döntött a vendégek javára. A héten vezetőedző-váltáson átesett udvarhelyiek egy szabadrúgást követően találtak be a második félidő elején Berkeczi révén.

FK Csíkszereda II.–Székelyudvarhelyi FC 0–1 (0–0)
Márton Áron Gimnázium, műfű
Gólszerző: Berkeczi (59.)
FK Csíkszereda II.: Lukács Dániel (Bartók Alpár, a félidőben) – Szín Ferenc (Baga István Szabolcs 65.), Sütő Zalán, Vereguț Dániel, Suciu Toni – Göndör Alex-Valentin, Balázs Lajos Norbert, Bujdosó Szilárd, Horsia Andrei, Biró Tamás, Sebestyén Botond (Nagy Botond, a félidben)
SZFC első félidő: Vlasa – Marucza, Berkeczi, Kovács L., Hadnagy – Kovács B., Aramă, Matei – Szakács, Simó – Becze
SZFC második félidő: Vlasa – Marucza, Berkeczi Tordai,, Hadnagy (Opra, 75.) – Kovács B. (Farkas, 75.), Gavîrliță, Lázár – Ketesdi, Botorok – Becze (Simó R., 75.)

U18

A Kézdivásárhelyi KSE elleni edzőmeccsel folytatta a felkészülést ifiligás együttesünk. Ubrankovics Zoltán legénysége gólgazdag döntetlent ért el a céhes városban. A találkozót követően a szakvezető így értékelt:

„A kitűzött cél Az első gólunk megszerzése volt harmadosztályú ellenfél ellen. Ha csak ezt tekintjük akkor túl is teljesítették a srácok. Pozitív, hogy olyan elemekből sikerült gólhelyzetet teremteni és azt befejezni amik a héten az edzéseken gyakoroltunk, illetve az egyéni képzésen sulykolásra kerültek.

 Labdaszerzésben jól felismertük a letámadási helyzetet, illetve jelet és mertük végig bátran vinni azt, aminek köszönhetően volt a két szerzett gól, de ezt tovább kell finomítanunk, ahogyan a támadó zónában lévő játék hatékonyságunkat felállt védelem esetén is. Ezek a következő hetek feladatai lesznek”.

Kézdivásárhelyi KSE – FK Csíkszereda U18 2–2 (2–0)
Kézdivásárhely
Az FK gólszerzői: Vajna Roland, Birtalan Tamás
FK Csíkszereda U18: Becze Máthé Mátyás – Csedő Szilárd (Péter Zsombor, 60.), Tamás Bence, Miklós Norbert, Dobre Bogdán (Zöld Hunor, a szünetben), Péter Zsombor (Bóné Márk, a szünetben), Fazakas Henrik, Orbán Milán (Dobre Bogdán, 75.) Vajna Roland, Birtalan Tamás, Buza Balázs

U17

Lejátszotta utolsó edzőmeccsét a szerbiai Versecen edzőtábrozó elitligás U17-es csapatunk. A Crvena zvezda elleni vereség és az Verseci OFK elleni iksz után az FK Čukaričkivel néztek szembe Benkó Tihamér fiai. A vasárnapi belgrádi találkozó után vezetedzőnk értékelt:

„Nagy tempójú, jó mérkőzést játszottunk. Az ellenfél gyorsan vezetést szerzett, viszont a védekezésünk szervezett volt ettől függetlenül. Lehetőségek adódtak ugyan még előttük, ahogy előttünk is, de rendre rossz döntéseket hoztunk a támadó harmadban, így az eredmény a szünetig nem változott.

A játék képe a második félidőben sem változott, mi védekeztünk és ellentámadásokból próbáltunk veszélyeztetni. Sikerült egy szabadrúgás góllal kiegyenlíteni, sajnos öt perccel a vége előtt az ellenfél kihasználta egyik helyzetét és megszerezte a győztes gólt".

"Több nagy helyzete is volt a meccs során a hazai csapatnak, a mai kapusteljesítményt mindenképp ki kell emelni. Mi viszonylag sok labdát szereztünk a középső harmadban, ezután nagyon jó lehetőségeink lettek volna támadásokat vezetni, de pontatlanok voltunk, nem tudtuk ezeket a lehetőségeket kihasználni. Összességében megkaptuk az itt lejátszott három meccstől azt, amit vártunk, komoly meccseket tudtunk játszani az ország legjobb csapatai, a Crvena zvezda és a Cukaricki ellen, az itt szerzett tapasztalatokat fel kell használnunk a hazai kupa- és bajnoki meccseken” – foglalta össze Benkó Tihamér.

FK Čukarički U17 – FK Csíkszereda U17 2–1 (1–0)
Az FK gólszerzője: Kárándi Botond (67.)
FK Csíkszereda U17: Simon Máté – Leczki Norbert, Ureche Alexandru, Szőke Lénárd (Gábor Tihamér, 46.), Kárándi Botond – Marosi Krisztián, Iordache Luca(Török Láday Hunor, 75.), Bödő Efraim Zoltán (Demeter István Hunor, 46.) - Ilie Mihai (Lázár Magor, 46.) Zelenák Dávid, László Norbert (Ilie Luca, 46.)

U16

Székelyudvarhelyen, a házigazda SZFC egy évvel idősebb gárdája ellen lépett pályára U16-os, elitligás csapatunk. Szakál Csaba, vezetőedző foglalta össze a látottakat:

"Gratulálok a srácoknak a győzelemhez. A védekezésünk rendben működött az ellenfél térfelén, felmentünk rájuk, és magas letámadást alkalmaztunk, ami láthatóan megfogta az udvarhelyi csapatot. Sokkal erőszakosabbak, és határozottabbak voltunk, több labdát is tudtunk szerezni közel az ellenfél kapujához, amiből rendbe megvoltak a helyzeteink. Mindkét félidőben nagy nyomás alatt tartottuk a hazaiak javarész egy-két évvel idősebb játékosait. Ennek természetesen meg is lett az eredménye.

Van bennem némi hiányérzet... Ha a kapu előtt kicsit higgadtabb lettünk volna, és jobban koncentrálunk, akkor nagyon nagy különbség lehetett volna a két csapat között. A legfontosabb számunkra, hogy remek mentalitással léptek pályára a srácok, és ez hozta meg a győzelmet. Jó irányba tartunk, de hatra dőlni egy pillanatra sem szabad. Dolgoznunk kell tovább!"

Székelyudvarhelyi FC U17-U18 – FK Csíkszereda U16 0–4 (0–2)
Székelyudvarhely
Gólszerzők: Tóth-Pál Előd, Sas David, Luca Pacuraru, Ambrus Szabolcs
FK Csíkszereda U16: Deáky Zsombor – Nagy Lóránd, Sas David, Balint Eric, Vorga Hunor – Luca Pacuraru, Nagy Botond, Tóth-Pál Előd – Gáll Péter, Ambrus Szabolcs, Keszler-Nagy Roland
Cserék: Szilágyi Márton, Brugger Dániel, Pap Dávid, Lungu Alex, Győrfi Anzelm, Ferencz Előd

Kabucz Kristóf, Varró Richárd, Nyegre Magor betegség  miatt hiányzott, Papp György, Papp Szilárd és Ioo Edvin sérülés miatt nem léphetett pályára, míg Jakab Krisztián és Bödő Efraim Zoltán az U17-es csapattal tartott a szerbiai edzőtáborba.

U14

Pályára lépett legkisebb akadémiai korosztályunk is. Az U14-es fiúk a Bákói FC ellen szerepeltek idegenben és értek el kétgólos győzelmet.

FC Bacău U14 – FK Csíkszereda U14  2–4
Bákó
Az FK gólszerzői: Sajgó (30., büntetőből), Boros Árpád (48.), Marian Robert (58.), Nyegre Kund (69.)
FK Csíkszereda U14: Păcurau David – Boros Árpád, Catrinoi Sebastian, Prezsmer Viktor, Biro Artúr, Ilyés Máté, Balogh Botond, Sajgó Kristóf, Orbán Márton, Máthé Apor, Karda Hunor
Cserék: Ferencz Dávid, Marian Robert, Nyegre Kund, Miklós Balázs, Keresztes Alex, Szakács Tamás

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza