Felkészülés | Győzelemre vereség

Miután az FK Csíkszereda két napja egy góllal többet rúgott, mint a lengyel második ligát vezető ellenfele, Ilyés Róbert csapata ezúttal csak egyetlen gólt szerzett, és vereséget szenvedett.

Felkészülés | Győzelemre vereség

Miután az FK Csíkszereda két napja egy góllal többet rúgott, mint a lengyel második ligát vezető ellenfele, Ilyés Róbert csapata ezúttal csak egyetlen gólt szerzett, és vereséget szenvedett. A szintén második ligás Bielsko-Biała már a szünetre két gólos előnnyel mehetett és a lengyelek a második félidőt is megnyerték. A záró játékrészben az utánpótláskorúakra támaszkodó székely alakulat szakvezetése, a mai gyakorlásból, a meccsterhelés mellett, Babati Benjamin góljával lehet elégedett.

Ráduly Róbert Kálmán helyszíni tudósítása

Az ötödik percben, az FK védelem első megingása közepette,  Abate erőszakossága gólt eredményez (0–1). A 15. percben egy hosszú bedobás lezárásaként tolja Karácsony fölé Bida fejesét. A 20. perc vége meghozza az FK gólját. Ronai szerez labdát a félpályánál, remekül játssza meg a jobb oldalon Babatit, aki befele cselez és a játékszert húsz méterről elemi erővel a jobb felső sarokba küldi (1–1). A 28. percben jön a legnagyobb FK baki is, miután Anderson Santos könnyelműen hátrarúgott labdáját elcsípi Abate, a kameruni támadó előbb kicselezi Karácsonyt, majd önzetlenül Marco Torora hagyja a befejezést (1–2). A 39. percben újabb hidegzuhany: Marco Toro balról, jó ütemben középre tett labdáját vágja Banaszewski tíz méterről a hálóba (1–3). A 42. percben Abate jó helyzetből kívülről zörgeti meg a hálót. A szünetig a Pintér előtt, a 43. percben villanó sárga az egyetlen krónikába kívánkozik esemény. 

A második játékrészben Ilyés Róbert az utánpótláskorú játékosoknak ad lehetőséget. Az 50. percben Szondi sárgul be, egy perccel később Karácsony menti meg, kétszer is, csapatát az újabb góltól. Az 52. percben Anderson Santos villan, de a jobb felső sarok felé küldött lövésére Procek, nagyot nyújtózva, odaér. Az 59. percben Csürös is sárgát kap. A 63. percben négy a négy ellen vezetett kontratámadást Anderson Santos rosszul eltalált lövéssel szór el. A túloldalon jön a negyedik: Szőke hibája után Banaszewski, egyébként a mezőny legjobbja, felavatja a 60. percben Karácsonyt váltó Simont (1–4). 81. percben Bakos egyéni akciója végén küldi 28 méterről, jobbal kevéssel a jobb kapufa töve mellé a labdát.

A szünetben beálló fiataloknak a törökországi edzőtáborban ez volt az utolsó mérkőzésük. Szombaton hajnalban, Bécs érintésével, Dunaszerdahely felé veszik az irányt és csatlakoznak az FK U18-as és U17-es korosztályos csapatához.

Felkészülési mérkőzés
FK Csíkszereda – Podbeskidzie Bielsko-Biała (lengyel II. o.) 1–4 (1–3)
Side, Törökország

Gólszerzők: Babati (20.), ill. Abate (5.), Marco Toro (28.), Banaszewski (39. és 64.)
FK Csíkszereda: 1. Karácsony Márk (33. Simon Máté, 60.) – 16. Pintér Bence (26. Dezamits Dominik, 46.), 57. Gergely Botond (74. Szőke Lénárd, 46.), 13. Csürös Attila (3. Apro Claudiu, 73.), 4. Marrone Salvatore (77. Gál-Andrezly Peter, 73.) – 11. Anderson Santos (15. Bakos Ervin, 73.), 53. Szondi Botond, 30. Nistor Ákos (91. Bödő Efraim, 46.) – 9. Babati Benjamin (99. Leczki Norbert, 46.), 7. Makrai Gábor (2. László Norbert, 46.), 98. Ronai Robert (66. Jakab Krisztián, 46.) Vezetőedző: Ilyés RóbertHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza