Felkészülés | Hétvégi (edző)meccsdömping

Felkészülés | Hétvégi (edző)meccsdömping

Női felnőtt csapatunk mellett a harmadosztályú farmcsapatunk és az akadémiai korosztályaink is pályára léptek az elmúlt hétvégén.

Benépesültek edzőpályáink az elmúlt szombaton. Míg felnőtt női csapatunk Marosvásárhelyen találkozott a Szamosújvár együttesével, addig az akadémiai korosztályok és a Liga 3-as gárda hazai pályán játszottak gyakorlómeccseket. A Márton Áron Gimnázium mögötti műfüves pályán négy, az Erőss Zsolt Aréna melletti játéktéren két találkozót rendeztek.

Liga 3.

FK Csíkszereda II. – Kézdivásárhelyi KSE 7–0
Csíkszereda, Márton Áron Gimnázium mögötti műfüves pálya
Gólszerzők: Bujdosó Szilárd 2, Biró Tamás, Vereguț Dániel, Nagy Botond (2) és Sebestyén Botond
FK Csíkszereda II.: Lukács Dániel – Szín Ferenc, Toni Suciu, Vereguț Dániel, Sütő Zalán, Göndör Alex-Valentin, Balázs Lajos Norbert, Bujdosó Szilárd, Sebestyén Botond, Birtalan Tamás, Biró Tamás Cserék: Nagy Botond, Baga István Szabolcs

A találkozót Demény Norbert vezetőedző foglalta össze:

"Sikerült új szerepköröket, új taktikai elemeket kipróbálnunk. Sütő Zalán bemutatkozott, Toni Suciu új poszton, belső védőként szerepelt. A játékot tekintve 3–5–2-es rendszert gyakoroltunk, ez viszonylag új a fiúknak. A csapat komolyan állt hozzá a dolgokhoz, ez is megmutatta, hogy ezek a fiatalok fejlődni szeretnének. Jó gyakorlómérkőzésnek felelt meg a felkészülés és a taktikai elvárások szerint".

U18

FK Csíkszereda U18–Székelyudvarhelyi FC 0–4 (0–1)
Csíkszereda, Márton Áron Gimnázium mögötti műfüves pálya
Gólszerzők: Becze T. (45.), Savin (50., 89.), Gavîrliță (52.)
FK Csíkszereda U18: Bartók – Csedő Szilárd, Tamás Bence (Colceriu Flavius, 55.perc ), Miklós Norbert, Dencsák Kristóf (Zöld Hunor, 80.) – Péter Zsombor, Fazakas Henrik – Zöld Hunor ( Leczki Norbert, 60.perc), Vajna Roland (Balogh Szilárd 60.perc), Orbán Milán (László Norbert, 60.perc) – Buza Balázs
SZFC első félidő: Vlasa, Marucza, Berkeczi, Kovács Sz., Hadnagy, Matei M., Aramă, Kovács B., Ketesdi, Botorok, Becze
SZFC második félidő: Albert, Marucza, Botorok, Kovács Sz., Tordai, Savin, Lázár, Simó, Szakács, Botorok, Gavîrliță. Játszott még : Jakab Z. (kapus), Simó, Opra

Ubrankovics Zoltán vezetőedző értékelése a mérkőzést követően:

„Az első félidőben az ellenfelünk támadásait jól tudtuk kontrollálni de előre játékban nem voltunk hatékonyak és a félidő végén egy meg nem értésből az ellenfél vezetés tudod szerezni.

A második félidőben az ellenfelünk nyolc minőségibb játékost cserélt. Egy-két játékos már pályára lépett ezek közül az román első és másodosztályban is, ami érezhető volt a pályán. Jobban meg tudtak bontani az első negyedórában és két gólt tudtak szerezni.

A bejövő U17 es játékosainkkal stabilizálódtunk középpályán és határozottabban tudtunk labdát szerezni az ellenfél térfelén. Ebből ki is tudtunk harcolni egy büntetőt, de sajnos Buza Balázs lövését a kapus kiütötte, ismétlését pedig fölé rúgta. Így nem sikerült kozmetikázni az eredményen. Bár vereséget szenvedtünk egy jó erőkből álló felnőtt harmadosztályú csapattól, de a mérkőzés jól szolgálta a felkészülést. A korosztálytól eltérő gyorsabb iram, gyorsabb kényszerített cselekvés és döntés játékosainkat felkészíti az előttünk álló feladatokra és nyártól a felnőtt labdarúgásra. Jövő héten Kézdivásárhelyen játszunk szintén felnőtt harmadosztályú ellenfél ellen”.

U17

FK Csíkszereda U17 – Marosvásárhelyi SE U19 5–1
Csíkszereda, Márton Áron Gimnázium mögötti műfüves pálya
Gólszerzők: Szőke Lénárd (2), Balogh Szilárd, Török-Láday Hunor, László Norbert
FK Csíkszereda U17 első félidő: Csíki Szabolcs, Colceriu Flavius, Ureche Alexandru, Szőke Lénárd, Kárándi Botond, Marosi Krisztián, Balogh Szilárd, Leczki Norbert , Iordache Luca, László Norbert, Lázár Magor
FK Csíkszereda U17 második félidő: Csíki Szabolcs, Gábor, Ureche Alexandru, Szőke Lénárd, Kárándi Botond, Marosi Krisztián, Jakab Krisztián, Bödő Efraim Zoltán, Török-Láday Hunor, Ilie Mihai, Zelenák Dávid

Benkó Tihamér vezetőedző összegzése:

„A két, házon belüli, az U16-os csapatunk ellen játszott edzőmeccs után jött az MSE U19-es csapata elleni mérkőzés. Kiváló lehetőség volt ez számunkra, hogy mérkőzéshelyzetben próbáljuk ki az elmúlt hetekben gyakoroltakat. Mindenki lehetőséget kapott, a játékrendszereket is tudtuk variálni, és habár a játékunk ritmusa és színvonala még nincs azon a szinten, mint az őszi szezon végén, jól néz ki a csapat a felkészülèsi időszaknak ebben a szakaszában”.

U16

FK Csíkszereda U16 – Marosvásárhelyi SE U17 8–1 (3–1)
Csíkszereda, Márton Áron Gimnázium mögötti műfüves pálya
Gólszerzők: Luca P. (2), Brugger D., Jakab K., Gáll P., Pap D., Vorga H., Tóth-Pál E.
FK Csíkszereda U16: Szilágyi Márton – Keszler-Nagy Roland, Sas David, Balint Eric, Lungu Alex – Luca Pacuraru, Bödő Efraim, Tóth-Pál Előd – Jakab Krisztián, Gáll Péter, Nagy Botond
Cserék: Deáky Zsombor, Varró Richárd, Brugger Dániel, Kabucz Kristóf, Pap Dávid, Vorga Hunor, Nagy Loránd, Ambrus Szabolcs, Győrfi Anzelm, Ferencz Előd

A találkozóról Szakál Csaba vezetőedző adott szakmai értékelést.

„Nagyon jól kezdtünk, mertünk kockázatot vállalni, és ez kifizetődött, mert széleken, és középen is sokszor kerültünk az ellenfél játékosai mögé. Hamar megszereztük a vezetést, egy labdaszerzést követő gyors ellentámadásból. Azonban egy szöglet utáni figyelmetlenséget követően, hamar jött a válasz a Marosvásárhelytől.

A vendégek egyenlítő találata után magasabb fokozatra kapcsoltunk, és kellemetlen perceket okoztunk a vendégek kapuja előtt, sok beindulásunk volt, és ezekből helyzeteket is kialakítottunk. Rövid idő alatt további két remek gólt szereztünk. Akár nagyobb különbséggel is mehettünk volna a szünetre, viszont az utolsó passzok pontatlansága miatt nem sikerült még nagyobb előnyre szert tenni.

A második játékrészben sok változatást eszközöltünk, kilenc mezőnyjátékost, és egy kapust cseréltünk be, ez pedig további lendületet adott a mérkőzésnek. Nagyon komoly fölényben voltunk, ami labdabirtoklásban, gólszerzési lehetőségekben, és további öt találatban is megmutatkozott. 

Előre meghatároztuk a játékosok terhelését. Mindenkinek megfelelő játéklehetőséget tudtunk biztosítani, és természetesen voltak, akik futóprogramot is végeztek. Dicséret illeti a játékosokat, remek gólokat szereztünk, technikailag, taktikailag, és mentálisan is jó teljesítményt nyújtottunk ezen az edzőmérkőzésen. Volt pár kiváló egyéni teljesítmény a csapatunkban, és mindenképp elmondható, hogy csapatjáték tekintetében is sikerült előrelépni. Külön kiemelném, hogy a második játékrészben pályára lépő játékosok is jó teljesítményt nyújtottak. Nem szabad túlértékelni egyetlen győzelmet sem, de összességében elmondható, hogy pozitívan zártuk a felkészülés harmadik hetét”.

U15

FK Csíkszereda U15 – Bukaresti Progresul Spartac 2–0 (0–0)
Csíkszereda, Erőss Zsolt Aréna melletti műfüves pálya
Gólszerzők: Nyitra Szabolcs (48., büntetőből), Gál Áron (72.)
FK Csíkszereda U15 (pályára lépő keret): Antonucci Michele – Iosif Cristian, Halász Balázs, Nadejde Stefan, Kozma Krisztián, Balla Áron, Brugger Dániel, Nyitra Szabolcs, Szép Dávid, Gál Áron, Dande Erik, Szakács Tamás (kapus), Kertész Márk, Antal Hunor és Bekő Kristóf

Fazakas Tibor vezetőedző a lefújás után:

„A hétvégén egy jó képességű bukaresti csapattal mértük össze erőnket. A felkészülés ezen szakaszának megfelelően egy dinamikus, sok egy az egy elleni párharccal megvívott mérkőzést  láthattunk. A kiegyensúlyozott mérkőzést a második félidőben szerzett gólokkal végül 2–0-ra megnyertük”.

U14

FK Csíkszereda U14 – Bukaresti Progresul Spartac 7–3
Csíkszereda,  Erőss Zsolt Aréna melletti műfüves pálya
Az FK gólszerzői: Catrinoi Sebastian (3. és 53.), Boros Árpád (19.), Păcuraru David (46.), Máthé Apor (60. és 64.), Plai Radu (66.)
FK Csíkszereda U14: Karda Hunor – Prezsmer Viktor, Sajgó Kristóf, Ferencz Dávid, Biró Artur – Ilyés Máté, Máthé Apor, Păcuraru David – Balogh Botond, Boros Árpád, Catrinoi Sebastian Cserék: Szakács Tamás, Plai Radu, Marian Robert, Keresztes Alexander, Miklós Balázs

Kovács Tamás vezetőedző foglalta össze a látottakat:

„A kellő mentalitással álltunk fel a pályára, aminek meg is lett az eredménye. Magasan letámadtunk és az ők térfelükön próbáltunk labdát szerezni, amivel sikerült is zavart okozzunk és rögtön az első helyzetünket gólra váltottuk. A mérkőzés további részében előfordult, hogy rést tudtak találni a védelmünkön viszont végig mi domináltunk, illetve a mi akaratunk érvényesült. Ez volt az idei első felkészülési meccsünk, ami hasznosnak bizonyult egy olyan csapat ellen, akiken látszott, hogy szervezettek. Az irány az jó, de értelemszerűen fokozatos fejlődést várok el mindenkitől az öltözőben”.

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza