Ifiliga, Elitliga, Rokupa | Eseménydús hétvége következik

Ifiliga, Elitliga, Rokupa | Eseménydús hétvége következik

Rájátszás-mérkőzések itthon és idegenben, és kupa-nyolcaddöntő vár az előttünk álló hétvégén utánpótlás csapatainkra.

Hazai pályán három, idegenben pedig egy mérkőzést játszanak utánpótlás-csapataink a hétvégén. Míg a nagyobb korosztályok a bajnokság rájátszásában szerepelnek, a „kicsik”, vagyis az U15-ös gárdánk a Románia Kupa legjobb nyolc csapata közé próbálja beverekedni magát.

Ifiliga

A szerdán pótolt, Kolozsvári Universitatea elleni mérkőzés után, vasárnap újra pályára lép ifiligás együttesünk. Ubrankovics Zoltán legénysége hazai pályán fogadja a Campionii FC Argeş csapatát az alsóházi rájátszás kilencedik, utolsó előtti fordulójában. A fiúk célja nem lehet más a hátralévő két játéknapon, mint szépen búcsúztatni a 2022/2023-as pontvadászat küzdelmeit.

Vasárnapi ellenfelünk egy helyezéssel előttünk, a harmadik helyen áll az alsóházban, előnyük öt pont velünk szemben. A play-outban lejátszott, idegenbeli, november végi mérkőzésünkön egy góllal jobbnak bizonyult az Argeş, míg az alapszakaszban, szintén idegenben, 3–1 lett oda. Van tehát törlesztenivalónk a lila-fehérekkel szemben.

További mérkőzések
Április 23., vasárnap, 12.00 óra
Temesvári Politehnica – Brassói Kids Tâmpa
Temesvári Banatul Sportiskola – Kolozsvári Universitatea
Az állás
1. Kolozsvári Universitatea               33 pont
2. Temesvári Banatul Sportiskola    25
3. Campionii Fotbal Club Argeş        25
4. FK Csíkszereda                               20
5. Temesvári Politehnica                   18
6. Brassói Kids Tâmpa                       10

A találkozó vasárnap, 12 órakor kezdődik a Sportparkban. Várjuk kedves Szurkolóinkat, harcoljuk ki együtt a győzelmet! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

U17

Szintén két játéknap maradt hátra U17-es, elitligás csapatunknak is a bajnoki küzdelmekből. A továbbjutás korábban elúszott Benkó Tihamér együttesének, a negyedik helynél feljebb már nem végezhetünk a tabellán. Viszont lecsúszhatunk az ötödik pozícióba, ennek elkerülése érdekében mindenképpen szükség lesz a bajnoki pontokra.

A vasárnap a Sportparkba látogató Argeş-sel szemben kellemes emlékeink vannak a szezonban. Az alapszakaszban, idegenben 1–1-es döntetlent játszottunk ellenük, a rájátszás negyedik körében pedig, szintén idegenben, 3–1 arányban jobbak voltunk. A csapat jövő vasárnap az UTA Arad otthonában zárja a bajnokságot, előtte, szerdán azonban rendkívül fontos találkozót játszik itthon az Universitatea Craiova ellen a Románia Kupa elődöntőjében.

További mérkőzések
Április 23., vasárnap, 14.00 óra
Temesvári Politehnica – Aradi UTA
Universitatea Craiova – Kolozsvári Universitatea
Az állás
1. Universitatea Craiova        41 pont
2. Kolozsvári Universitatea   37
3. Temesvári Politehnica      37
4. FK Csíkszereda                 29
5. Aradi UTA                          29
6. Campionii FC Argeş          21

A találkozó vasárnap, 14 órakor kezdődik a Sportparkban. Várjuk kedves Szurkolóinkat, harcoljuk ki együtt a győzelmet! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

U16

Suceaván vendégszerepel vasárnap U16-os, elitligás csapatunk a felsőházi rájátszás kilencedik fordulójában. Az már korábban eldőlt, hogy Szakál Csaba tanítványai nem jutnak tovább a csoportból, hátrányuk behozhatatlan a listavezető Bákói FC mögött. A második pozíció megtartásához azonban elengedhetetlenül szükség van a bajnoki pontokra.

A Suceavai Sportiskola ellen november végén játszott a csapat utoljára. Akkor hazai pályán 2–1-es FK-győzelemnek örülhettünk, az alapszakaszban pedig, szeptember közepén, idegenben 5–1-es diadalt arattak a fiúk. Az U16-os csapatra jövő szerdán, a nyolcadik fordulóból elhalasztott, Jászvásári Poli elleni idegenbeli találkozó vár, majd hazai pályán a Brassói Kids Tâmpa ellen zárják a pontvadászatot Szakál Csaba tanítványai.

További mérkőzések
Április 22., szombat 10.00 óra
FC Botoşani – Jászvásári Politehnica
Brassói Kids Tâmpa – Bákói FC
Az állás
1. Bákói FC                              48 pont
2. FK Csíkszereda                  36
3. Jászvásári Politehnica      32
4. Suceavai Sportiskola         32
5. Brassói Kids Tâmpa           24
6. FC Botoşani                        23

A Suceavai Sportiskola – FK találkozó vasárnap, 10 órakor kezdődik Suceaván. Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Nagy lehetőség előtt az U15-ösök

A legjobb nyolc közé jutásért lép pályára szombaton délben U15-ös, elitligás csapatunk a Campionii Fotbal Club Argeş ellen. A fiúk hazai pályán kitűnő játékkal jutottak a 16 közé a Radóci Bukovina ellen.

A kupaforduló további mérkőzései
Április 22., szombat
10.00 óra
FCSB SA – Bukaresti Player FC
12.00 óra
Farul Constanţa – Blue Stars Brăila
Brassói Kids Tâmpa – Bákói FC
Dévai CSM – Gyulafehérvári ACS Optimum
Kolozsvári Viitorul – Nagyváradi Bihor FC
Aradi UTA 2008 – Temesvári Politehnica
14.00 óra
Universitatea Craiova 2008 – Academia de Fotbal Gică Popescu

Az FK – Argeş  találkozó szombaton, 12 órakor kezdődik a Márton Áron Gimnázium mögötti műfüves pályán. Várjuk kedves Szurkolóinkat a lelátókra! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza