Interjú | Bemutatjuk 2023 legjobbjait II.

​​​​​​​Ünnepélyes díjátadó gálát tartott klubunk. Az esemény után Nagy Emese faggatta a díjazottakat. Ismerjük meg újabb négy játékost egy kicsit közelebbről!

Interjú | Bemutatjuk 2023 legjobbjait II.

Néhány nappal ezelőtt ünnepélyes díjátadó gálát tartott klubunk. Az esemény után Nagy Emese faggatta a díjazottakat. Ismerjük meg újabb négy játékost egy kicsit közelebbről!

Az év legjobbjainak jutalmazását követően a díjazottak közül többen is Nagy Emese mikrofonja elé álltak. A kérdések mindegyikük számára ugyanazok voltak: Mióta futballozik, ill. szerepel az FK színeiben? Milyen poszton játszik? Hogyan fogadta az elismerést? Melyik volt az eddigi pályafutásának legfontosabb mérkőzése számára? Hogyan töltik az ünnepeket? A megkérdezettek végül a legkisebbeknek üzentek. Lássuk, ki mit árult el és milyen üzenetet fogalmazott meg!

Nyitra Szabolcs (Az év játékosa U16)

„Másfél éve vagyok az FK Csíkszereda tagja, ez idő alatt rengeteg jó emléket szereztem és nagyon megszerettem a csapattársaim. Támadó vagy védekező középpályás poszton tudok játszani.

Örömmel tölt el, hogy én kaptam ezt a díjat, ugyanakkor köszönöm a szüleimnek, a barátaimnak és csapattársaimnak a támogatást, amit az év során kaptam. Megpróbálok az elkövetkező évben is mindent megtenni azért, hogy jól teljesítsünk a bajnokságban.

Számomra az idei utolsó play-off mérkőzésünk volt a legfontosabb nyertes mérkőzés a Sepsi ellen, hiszen a 2-1 -es győzelmünk során mindkét gólt én szereztem, ezzel pedig fontos három pontot szereztünk.

Én az ünnepek közeledésével próbálok minél több időt tölteni a barátaimmal és családommal. Szeretnék sokat pihenni, hogy kipihenten térjek vissza edzésekre.

 A kis focistáknak azt üzenném, hogy bízzanak magukban, ameddig szeretik, addig csinálják, és ne adják fel soha álmaikat”.

Szőke Eszter (Az év női játékosa U17)

„Pontosan én se tudom, hogy mióta vagyok a klub tagja, talán 9-10 éve mehettem el az első edzésre, viszont, ha jól tudom 2015-ben igazoltam le az FK Csíkszeredához. Most már viszonylag minden poszton játszottam. Talán nincs egy megszabott helyem. Voltam védő, középpályás, csatár is, viszont én szívesen játszok bármelyik poszton.

Természetesen örülök ennek az elismerésnek, egy pluszt ad, egy plusz löketet, önbizalmat, hogy csináljam tovább, hogy ne álljak meg itt. Ezúttal is köszönöm szépen!

Mindegyik mérkőzés nagyon fontos. Nem nagyon tudok mondani egyet. Fontos volt a románvásári meccs, amit még a 2. Ligában játszottunk. Így jutottunk fel a szuperligába. De most mindegyik mérkőzésnek nagy tétje, elég jelentős értéke van.

Szerencsére hazajön az egész család az ünnepekre, a közeli rokonság is itthon lesz, így együtt töltjük a karácsonyt. Szeretném kihasználni az időt, így mindenképp elmennék snowboardozni, társasozni, szeretnék végre a barátokkal, meg a családdal lenni többet, és persze pihenni.

 Nem vagyok olyan magas szinten én sem, hogy tanácsot tudjak adni, viszont ha van valami, amitől jól érzed magad, amit szeretsz, ami jelent neked valamit, próbáld azt csinálni. Úgy gondolom, csak akkor tudsz legjobb munkát végezni, ha szereted, amit csinálsz. Azt üzenném, hogy legyenek kitartóak és gyakoroljanak sokat, mert ez az, ami leginkább előre visz”.

Jakab Krisztián  (Az év játékosa U17)

 „2021. júliusa óta vagyok tagja az FK Csíkszeredának szélső támadó poszton játszom.

Ez a díj számomra egy jó visszajelzést jelent az évi/félévi munkámra nézve.

A legfontosabb mérkőzés számomra a tavalyi kupa elődöntő Craiova ellen volt, mert azzal a meccsel jutottunk be a Román Kupa döntőjébe.

 A karácsonyomat otthon töltöm a családommal.

 Azt üzenném a kisebb focisták számára, hogy legyenek alázatosak és minden edzésen és meccsen törekedjenek arra, hogy a legjobb formájukat hozzák, és ne adjanak fel soha semmit”.

Kárándi Botond (Az év játékosa U18)

„2021 nyarán csatlakozhattam a klubhoz, és lehetőséget kaptam, hogy közelebb kerüljek a célok eléréséhez, amit ezúton is köszönök! Bal szélső védőként erősítem a csapatot.

 Ez a díj számomra az egész évi munkám eredményét jelenti, visszaigazolás a klub részéről, hogy jó úton haladok a cél felé, ami óriási motiváció számomra. Ezt egyedül nem tudtam volna elérni, úgyhogy köszönöm az edzőknek, a stábnak és nem utolsó sorban a csapatnak, mert ez nélkülük nem sikerült volna.

 Nagyon sok fontos mérkőzés volt, ami kiemelten fontos számomra, de ha ki kell emelnem egyet, akkor az tavalyi U17-es Románia Kupában játszott elődöntő a legfontosabb. A döntőbe jutásért játszottunk, ami sikerült is. Ez pedig hatalmas élmény volt, ez az eddigi legnagyobb sikerünk, hogy döntőbe jutottunk, ami óriási pozitív töltetet ad.

Otthon a családom, a szeretteim körében töltöm az ünnepeket, ahol fel tudok töltődni és ezáltal egy jó teljesítményt nyújtani a szezon további részében.

Azt üzenem a kisebb focistáknak, hogy dolgozzanak kitartóan a céljaikért, az álmaikért, mert a kitartó munkának mindig megvan az eredménye. Nem utolsó sorban pedig áldott békés ünnepeket kívánok mindenkinek!”

Ezúttal is gratulálunk a kimagasló teljesítményt nyújtó díjatottaknak. Legközelebb Haraszti Fanni – Az év női játékosának és Gyenge Szilárd – Az év legjobb férfi játékosának válaszait olvashatjátok.  

Szerző: Nagy Emese
Szerkesztette: Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza