Egykori akadémistáink és volt játékosaink teljesítménye az elmúlt időszakban a következőképpen alakult.

A magyar NB1-ben szereplő Puskás Akadémia az OTP Bank Liga 32. fordulójában 1-1-es döntetlent ért el a Debrecen otthonában, Corbu Marius a szünetben állt be. A Liga 1 alsóházában érdekelt U Craiova 1948 csapata 3-2-re nyert a Rapid ellen, Juan Francisco Bauza kezdő volt és végig játszott, két gólpasszt osztott ki és kiharcolt egy tizenegyest.

A Merkantil Bank Liga NB II. 36. fordulójában a Győri ETO kiütéssel nyert 7-0-ra a III. KER. TVE ellen, Csonka Bonifác kezdő volt és 76. percen át segítette csapatát. A Tiszakécske újabb vereséget (1-0) könyvelt el, ezúttal Kecskeméten, Erdei Carlo végig a pályán volt. Tamás Nándor együttese az Aqvital FC Csákvár 1-0-ra nyert Budaörs ellen, egykori akadémistánk kezdő volt, 87 percet játszott.

A Liga 2. felsőházi rájátszásában a Concordia kétgólos vereséget szenvedett a Petrolul Plojesttől, Raul Palmes végig játszotta az összecsapást.

A Liga 3. felsőházában székely rangadóra került sor a Székelyudvarhely FC, a Sepsi OSK II-t fogadta és a háromszékiek nem kis meglepetésre 3-1-re nyertek. Az SZFC csapatában Baga Szabolcs, Kilyén Szabolcs, Simó Csongor végig játszottak, Antal Barna egy félidőt, Mitra Szilárd 71. percet, Barta Norbert 64 percet töltött pályán, Marucza Csanád, Lázár Kristóf csereként álltak be. A Sepsi OSK-nál Becze Tamás, Berde István kezdők voltak, Berdét a 75. percben kiállították, Máthis Mátyás a 60. percben, Pál Kristóf a 75. percben kapott lehetőséget.

Az NB III. Nyugati csoportjában a 35. fordulóban a Puskás Akadémia II a Tarr Andráshidát fogadta és 6-2-re nyert, Szin Ferenc az 56. percben állt be. A VLS Veszprém a BVSC Zuglót fogadta, Kovács Dániel ezúttal is góllal járult hozzá a veszprémiek pontszerzéséhez (2-2), egykori akadémistánk a 30. percben volt eredményes. A Gárdony – Tatabánya meccs a vendégek kétgólos sikerével végződött, Székely Ervin végig pályán volt. A Kaposvári Rákóczi újabb vereségbe szaladt bele, ezúttal a Bicske otthonában kapott ki 2-1-re. Kálmán Szilárd és Pintér Norbert is kezdő volt. A Ballassagyarmat két góllal verte az ESMTK-t, a hazaiaknál Majzik Adrián és Benkő-Bíró Norbert is végig játszott. A Makó FC – Ferencváros II összecsapás 1-1-el ért véget, a makói kaput Bordás Dániel védte.

Szép Zoltán