Kispad | Az első edzőmeccsek

Az új szezonban is jelentkezni fogunk edzői nyilatkozatokkal, elemzésekkel. Elsőként a hétvégi edzőmeccsek után kérdeztük a szakvezetőket.

Kispad | Az első edzőmeccsek

Gőzerővel zajlik a felkészülést az új szezonra, felnőtt csapataink után az akadémiai együttesek is elkezdték a munkát. A mögöttünk álló héten már több edzőmeccset is játszottak gárdáink, így "Kispad" rovatunk is újra jelentkezik.

Négy együttesünk hazai pályán szerepelt, az U18-asok és az U17-esek a Sportparkban játszottak, a felnőtt női csapat pedig "házon belül" fogadta U14-es fiú együttesünket a Kós Károly utcai műfüves pályán.

FK felnőtt női csapat – FK U14 fiú csapat

Először lépett pályára átalakulóban levő női együttesünk, amelynek soraiban több új arcot is felfedezhettünk. Bemutatkozott többek között Mitri Rita, akivel itt olvashatnak interjút. A jó iramú találkozón az új, elitligás bajnokságra készülő U14-es fiúcsapatunk szerzett vezetést a második játékrész első perceiben. A folytatásban több lehetőséget dolgozott ki mindkét csapat, betalálni azonban csak a lányok tudtak, Szőke Eszter és Nyéki Anna góljaival megfordították az állást és megnyerték az összecsapást.

Farkas Endre

A lefújás után női csapatunk vezetőedzője, Kollár Péter értékelt honlapunknak. 

"Egy hete kezdtük a felkészülést, amiben keményen dolgoznak a lányok. Van még több feladatunk, sok hibával játszottunk, de a hozzáállással maximálisan elégedett voltam. Mindig más egy fiúcsapat ellen játszani, de sikerült felvenni a tempót és helyenként jól is játszottunk. Folytatjuk tovább, hamarosan további jó mérkőzések jönnek".

Az U14-esek teljesítményét Bokor Zoltán, edző értékelte.

"Az első hét volt az U14-nek ebben a szezonban. Még mindenki nem volt jelen, vannak felfelé játszók a nagyobb korosztályba és új játékosai is a csapatnak, akik az alközpontoktól érkeztek. Ismerkedés az új játékosokkal, az új játékosok az új környezettel, ez jellemezte a női felnőtt elleni mérkőzésünket is. Összetett csapatjáték nyilván nem alakult ki folyamatosan, mindenki próbálta hozzátenni a saját maga egyéni teljesítményét. Dolgozunk, hogy minél hamarabb összeszokjanak a gyerekek, kialakuljon az ideális hangulat, megfelelően felkészüljünk a bajnokság kezdésére".

FK Csíkszereda felnőtt női – FK Csíkszereda U14 fiú 2–1 (0–0)

U18

Hét közben már láthattuk a pályán U18-as, ifiligás együttesünket. Demény Norbert fiai ezúttal a Sepsi OSK liga 3-as csapata ellen szerepeltek a Sportparkban. A gólnélküli első félidőt követően a vendégek kétszer is betaláltak a második játékrészben, míg csapatunk ezúttal nem volt ereményes. A lefújás után Demény Norbert vezetőedző értékelt.

"Hasznos mérkőzés volt, fiatal, felnőtt csapat ellen, magas fizikális terheléssel Jól igazodnunk a kitűzött célok elvárásaihoz a találkozón. Az elején járunk a felkészülésnek, jó visszajelzéseket kaptunk a jövőbeni munkánkhoz".

FK Csíkszereda U18 – Sepsi OSK (Liga 3.) 0–2 (0–0)

U17

Gólgazdag edzőmeccset játszott U17-es,e litligás együttesünk a Sepsi OSK 2005-2006-os születésű csapatával szemben. Bár Szakál Csaba tanítványai vezetést szereztek, ám nem tudták megtartani az előnyüket és két góllal alulmaradtak idősebb ellenfelükkel szemben.

Honlapunknak Szakál Csaba vezetőedző értékelt.

"Nagyon kemény héten vagyunk túl! Érhető módon sokkal fáradtabbak, és enerváltabbak voltak a srácok, ennek ellenére nagyrészt fel tudtuk venni a mérkőzés ritmusát. Szoros meccset játszottunk a Sepsi, egy-két évvel idősebb játékosaiból álló csapata ellen. A mérkőzés kezdetén a mieink domináltak, és három nagy lehetőséget is kidolgoztunk, melyek közül az utolsót gólra váltottuk. A első játékrész végéhez közeledve két teljesen elkerülhető gólt kaptunk. A szünetben sort cseréltünk, hogy mindenkinek megfelelő játékpercet biztosítsunk. Ezután kissé kapkodóvá vált a játékunk. Több ki nem kényszerített hibát is vétettünk, amiből veszélyeztetni tudtak a vendégek.

Az utolsó húsz percen belül sikerült egalizálni az eredményt, és a fordítás is meg lehetett volna, mivel két alkalommal is nagy helyzetbe kerültünk. A mérkőzés vége felé kétszer labdát veszítettünk a saját zónánkban, mindkét egyéni hibát megbüntette ellenfelünk. 
Nagyon hasznos mérkőzésen vagyunk túl. A felkészülésben ott tartunk, ahol tartanunk kell, és remek munkát végezett el eddig a csapat. 
Most az előttünk álló hétre koncentrálunk, ahol a legnagyobb terhelést fogják megkapni a játékosok, és emelett hétközben megmérkőzünk a Szerb első osztályú OFK Versec ellen, valamint szombaton késő délután a Bákó vendégei leszünk. Mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobb formában legyünk".

FK Csíkszereda U17 – Sepsi OSK U18-19 2–4 (2–2)

U16

Új vezetőedzőjével, Szász Ferenccel az élen először szerepelt U16-os gárdánk mérkőzésen. Az Elitliga rajtjára készülő csapat Sepsiszentgyörgyre utazott és szenvedett minimális különbségű vereséget. Vezetőedzőnk értékelte a mérkőzést honlapunknak.

"A mai mérkőzésen a főként a mérkőzés-terhelésé volt a főszerep. Minden játékosunk lehetőséget is kapott. Maga a játékunk kicsit kapkodó volt és sok pontatlanság csúszott be. A lehetőségeinkkel nem éltünk és ahogy lenni szokott, egy labdavesztés után lekontráztak minket és góllal tudta ellenfelünk mindezt megbüntetni. Ugyanakkor a felkészülési időszak közepén járunk, tehát dolgozunk tovább". 

Sepsi OSK U16 – FK U16 1–0 (0–0)

U15

Szintén új szakvezetővel, az előző idényt az ifiligás csapat élén töltő Ubrankovics Zoltánnal vágott neki a felkészülésnek U15-ös csapatunk. A fiúk kitettek magukért Sepsiszentgyörgyön és magabiztosan győzték le a házigazdákat. Ubrankovics Zoltán a mérkőzés után nyilatkozott.

"Az első ellenfél elleni mérkőzése volt a csapatnak. A találkozó a korosztály mérkőzés-idejétől eltérően 90 percig tartott. Az idáig gyakoroltakat a srácok próbálták visszaadni. Végig nagy fölényben voltunk, sok helyzetet kidolgoztunk, az elején még csak pontrúgásból, de a végén már akció gólokat is lőttünk. Örvendetes, hogy két fejes gólt is szereztünk".

Sepsi OSK U15 – FK U15 0–5 (0–1)

Farkas Endre

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza