Kispad | Elitliga U15 | Ubrankovics Zoltán | FK Csíkszereda – Bukaresti Steaua 1–0

Megnyerte a Bukaresti Steaua elleni play-off rangadót U15-ös, elitligás együttesünk. A találkozót Ubrankovics Zoltán vezetőedző értékelte honlapunknak.

Kispad | Elitliga U15 | Ubrankovics Zoltán | FK Csíkszereda – Bukaresti Steaua 1–0

Megnyerte a Bukaresti Steaua elleni play-off rangadót U15-ös, elitligás együttesünk. A találkozót Ubrankovics Zoltán vezetőedző értékelte honlapunknak.

"Az őszi első helyért induló mérkőzésen mindkét csapat nagy lendülettel vágott bele a játékba. Mivel középpályán kaptak egy kis területet és nem tudtuk elfojtani minden esetben támadásukat csírájában a középső zónában, így jól látszott, hogy technikailag, taktikailag kiemelkedően képzett középpályásokkal és támadókkal ellátott ellenfél ellen játszunk. A középpályás védekezésünk nem mindig volt tökéletes, lemaradtunk emberekről, nem zártunk egymás mögé, vagy nem reagáltunk az ő folyamatos elmozgó játékukra, így könnyen átjátszották a középpályát és szép fokozatosan egyre nagyobb nyomást helyeztek a védelmünkre, de álltuk a sarat. Ha átlövéssel próbálkoztak, abban nem mindig volt elég erő, vagy elkerülte a kapunkat, illetve két esetben Karda Hunor magabiztosan védett.

Pár esetben középpályán tudtunk labdát szerezni, abból gyorsan mentünk át támadásba és a bizonytalankodó belső védők mellett ki tudtunk alakítani lövőhelyzeteket, amit nem minden esetben vállaltunk fel. Próbáltuk őket lassítani, kicsalogatni a védekező zónánkban való türelmes labdajáratással. Egy-kétszer jól hoztuk ki a labdát kiforgással, baloldalt a szélső hátvéd helyén felvéve, a kontaktot felvállalva bátran hoztuk előre, vagy jobb oldalon, mélységi indítással belőve a szélső területbe, de igazán nem tudtuk sokáig birtokolni se a középső zónában, se a támadó zónában. Az elmúlt időszakban lejátszott 17 tétmeccs közül ez volt az első olyan félidő, amikor az ellenfelünk teljesen fölénk tudott nőni a kvalitásaival.

A szünetben korrigáltuk labdaszerző tevékenységünket a támadózónában, és a középső zónában, ami a második félidőben meg is mutatkozott az első perctől kezdve. Ennek köszönhetően a félidő elején kiharcolt szögletből, egy felugrásból szerzett fejesgóllal vezetést tudtunk szerezni. Ez nekünk erőt adott, és kételyeket ébresztett ellenfelünkben, aminek hatására többször az ellenfél térfelén jó letámadásainknak köszönhetően nem engedtük kihozni a labdát, folyamatos nyomás alatt tartva a labdást. Természetesen, ha ki tudtak szabadulni a szorításból, jól építették a támadásaikat, de a védelmünk továbbra is a talpán tudott maradni. Egyszer-kétszer viszont, ha az ellenfél jobb döntést hoz, akkor nagy bravúrra lett volna szükség a kapusunk részéről, hogy a gólt elkerüljük.

Nekünk is adódtak gólhelyzeteink, vagy olyan helyzetek, amiből gólt tudtunk volna szerezni, de nem sikerült lezárni a mérkőzést. Az utolsó percig kiélezett volt a találkozó. Az előző mérkőzés felvételét megnézve látszott, hogy felkészült csapat. Minden labdaszerző taktikai húzásunkra volt egy válaszuk, de ott 3–0-ra, és itthon végül az eredményt megtartva sikerült két vállra fektetni őket, ami őszi első helyezést ért a számunkra. Ebben nagy szerepe volt a csapat kohéziónak, a meglévő székelyföldi szívnek és annak a szervezett védekezésnek, célirányos támadó játéknak, amit produkáltunk ezen a mérkőzésen. A jóistennek mindig terve van velünk, így visszatekintve számomra átláthatóbbá vált, hogy kétszer is volt lehetőségünk esetleges győzelmünkkel a táblázat élére ugrani, ez csak most adatott meg, annak ellenére, hogy a héten vírusjárvány indult el a csapatnál és bizony sok játékosnak a játéka kérdéses volt.

Ennek ellenére a második félidőt jobban bírtuk az ellenfelünknél. Ez a komoly háttérmunkának volt köszönhető, amelynek boldogságos végeredménye lett. De mivel nem a bajnokságot, hanem csak a play-off félidejét töltjük az élen és még van hátra két kupamérkőzésünk, nem ülünk a babérjainkon. Tovább készülünk, hogy a kupában is hasonlóan tudjunk fordulni a tavaszra, ami erőt és kitartást ad ahhoz a munkához, amit el fogunk végezni, hogy tovább fejlődjünk és sikeres, jól felkészített labdarúgóink legyenek felnőttkorban a srácainkból".HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza