Kispad | Elitliga U17 | Szakál Csaba | FK – Temesvári Ripensia 6–0

Második hazai mérkőzését is megnyerte U17-es csapatunk az Elitliga felsőházi rájátszásában. A találkozót Szakál Csaba értékelte honlapunknak. 

Kispad | Elitliga U17 | Szakál Csaba | FK – Temesvári Ripensia 6–0

 

Második hazai mérkőzését is megnyerte U17-es csapatunk az Elitliga felsőházi rájátszásában. A találkozót Szakál Csaba értékelte honlapunknak. 

"Arra készültünk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, láttuk ugyanis a Temesvár korábbi meccseit, illetve pár héttel korábban már találkoztunk velük az alapszakaszban. A playoff első fordulójában 2–2-es döntetlent értek el a Craiova otthonában, majd a második fordulóban hazai pályán fogadták az Aradot, és sokáig vezettek is ellenük, de végül alulmaradtak. Aztán nekik is jött egy hétközi kupamérkőzésük, ahol szintén az Arad volt az ellenfelük. Meglepetésre egy nagyobb arányú vereséget szenvedtek.

Korábbi egymás elleni alapszakasz mérkőzésünkhöz képest a Temesvár is változtatott a taktikáján, de jól tudtunk reagálni erre. Labdaszerzésben agresszívek voltunk, a támadózónában hatékonyan támadtunk le, ellenfelünk nem tudta építeni a játékát. A hosszú labdákat főként mi gyűjtöttük be. A középső zónába jól zártunk vissza, jól vettük fel a labdás játékosokat, nyomást helyeztünk rájuk, és egymást jól biztosítottuk. Gyors, dinamikus játékosaik vannak, akikről tudtuk, hogy bátran vállalják az egy az egy elleni szituációkat. Fontos volt, hogy lezárjuk előttük a területeket, nem engedtük, hogy kihasználhassák a legnagyobb erősségüket, így egyetlen helyzet kivételével nem alakult ki előttük lehetőség a gólszerzésre. A csapatrészek között meg volt az összhang, szervezettek, magabiztosak voltunk, labdaszerzések után tudatos támadásokat vezettünk, és látványos gólokat lőttünk. Több helyzetünk is volt, akár nagyobb arányban is nyerhettünk volna.

A csapatteljesítmény, és néhány kimagasló egyéni teljesítmény mellett voltak azért hibáink, például a mérkőzés elején, 0–0-ás eredménynél elkövetett helyezkedési hibánk, ahol a kapusunknak védést kellett bemutatnia. Ezeket igyekszünk javítani a soron következő mérkőzésre. Újabb nagy lépést tettünk a céljaink elérése felé, de nem lazíthatunk, még hét bajnoki mérkőzés van hátra. Dolgozunk tovább, a következő feladatra koncentrálunk, összeségében nagyon jó alappal készülhetünk a két hét múlva esedékes Arad elleni találkozóra. Gratulálunk a csapatnak a jó, és eredményes játékhoz. Nagyszerű érzés látni őket, hogy mennyire együtt vannak!"HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza