Kispad | Osztályozó a Szuperligáért | Vezetőedzőnk és játékosaink értékeltek

Kétgólos vereséget szenvedett a szuperligás tagságért kiírt osztályozó első, bukaresti mérkőzésén liga 2-es csapatunk hétfőn este. Az összecsapást Ilyés Róbert vezetőedző, Gyenge Szilárd és Veres Szilárd értékelte honlapunknak.

Kispad | Osztályozó a Szuperligáért | Vezetőedzőnk és játékosaink értékeltek

Kétgólos vereséget szenvedett a szuperligás tagságért kiírt osztályozó első, bukaresti mérkőzésén liga 2-es csapatunk hétfőn este. Az összecsapást Ilyés Róbert vezetőedző, Gyenge Szilárd és Veres Szilárd értékelte honlapunknak.

Ilyés Róbert

"Be kell lássuk, hogy megérdemelt győzelmet aratott a Dinamo, mivel a két gólon kívül még több tiszta helyzetük is volt. Nagy nyomást helyeztek ránk, főleg a mérkőzés elején, de megúsztuk. Aminek örülök az az, hogy 20-25 perc után sikerült egy kicsit kiegyenlítsük a játékot. Megpróbáltunk játszani és támadásokat építeni, a szünetig, mondhatom, hogy a védelem szempontjából rendben voltunk. Tudtuk, hogy a Dinamonak minőségi játékosai vannak, olyanok, mint Politic, akik ki tudják alakítani a különbséget. Erre fel voltunk készülve.

A második félidőben sajnos egy taktikai hibát követően gólt kaptunk. A bekapott gólt követően kicsit összeestünk és félve játszottunk. A második gól után megint elkezdtünk visszajönni a játékba, próbáltunk bátrabbak lenni. Volt néhány helyzetünk is, de sajnos ezen a szinten nagyon nehéz versenyben maradni, ha nem lősz gólt. A Dinamo előnyét tekintve most nehéz lesz, de nem adjuk fel és remélem, hogy Csíkszeredában sokkal jobb meccset tudunk játszani.

Sokat számított a közönség nyomása is, véleményem szerint ez a győzelem elsősorban a közönség diadala. Bízom benne, hogy a visszavágón sokkal nyugodtabbak tudunk lenni, fociznunk kell, nem történhet semmi rossz. Bátrabbak kell legyünk a saját közönségünk előtt. Ha meg tudnánk nyerni az otthoni mérkőzést, azzal tehetnénk mi is valamit a szurkolóinkért. Nem fogunk felemelt kézzel játszani. Gratuláltam a csapatnak, elmondtam, hogy bízok bennük és otthon képesek vagyunk egy jó meccset játszani, várjuk a csíkszeredai mérkőzést".

Veres Szilárd

"Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk ebben az elképesztő stadionban, benne 31 ezer szurkolóval. Azt is tudtuk, hogy már az első perctől agresszívan le fognak támadni és ránk jönnek. Náluk volt a labda, sokkal több helyzetük volt, mint nekünk. Kicsit haragszom a gólok miatt, amiket kaptunk, túl könnyen kaptuk őket. Főleg az elsőt a 46. percben. Várjuk a visszavágót és remélem, hogy meg tudjuk nehezíteni a dolgukat otthon.

A dolgok biztos, hogy tudnak változni, hiszen nekünk is voltak helyzeteink. Nagy helyzeteink voltak kontratámadásból, de sajnos ők szereztek gólt, mi pedig nem. De úgy gondolom, hogy meg tudjuk nehezíteni a dolgukat Csíkszeredában".

Gyenge Szilárd

"Nem tudom, mit mondhatnék, veszítettünk 2–0-ra, mégis úgy gondolom, hogy otthon megvan az esélyünk. Jobban szerettünk volna egy látványos meccsen döntetlent elérni itt. Nem adjuk fel, összeszedjük a maradék erőnket. Otthon is egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, de pozitívak vagyunk, mivel szerintem nagyon jó mérkőzést játszottunk. Nyilván látszott a szintkülönbség, de mindenre pozitívan gondolunk, beleértve a visszavágót is".HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza