Kispad U16 | Szakál Csaba: A rájátszás teljesen más kávéház

Kispad U16 | Szakál Csaba: A rájátszás teljesen más kávéház

Fölényes győzelemmel tett pontot az alapszakasz végére U16-os Elitligás csapatunk. A Marosvásárhelyi 1898 SE elleni kiütéses sikert követően Szakál Csaba vezetőedző értékelte a látottakat és tekintett előre a szombaton kezdődő rájátszás küzdelmeire.

Néhány mondat az emlékezetes 13–0-ra végződő meccsről.

"Az első játékrészben nagyon sok helyzetet alakítottunk ki, de rossz döntéseket hoztunk a befejezéseknél. Büntetőhöz jutottunk, emellett több nagyon ígéretes helyről elvégezhető szabadrúgást is kiharcoltunk, de ezeket sem értékesítettük. Már az első félidő végén meggyőző négygólos különbség volt a két csapat között, ettől függetlenül nem voltam teljesen elégedett a látottakkal. A szünetben átbeszéltünk pár fontos dolgot a srácokkal, annak érdekében, hogy még jobb legyen a játékunk, illetve két helyen változtattunk is.

A második félidőben egy sokkal összeszedettebb Csíkszereda érkezett a pályára, a kialakított helyzeteket nagyrészt belőttük, és végül nagyon magabiztos győzelmet arattunk. Az összecsapás bizonyos periódusaiban kimondottan látványos támadó focit játszottunk. Gratulálunk a srácoknak, remek hozzáállással mentek végig a mérkőzésen. Nagy különbség volt a két csapat között, de a kapu előtti szituációknál még mindig nem volt meg a kellő higgadtság. Ebben mindenképp előre kell lépnünk! Örülünk, hogy sikerült magabiztos győzelmet aratnunk az alapszakasz utolsó mérkőzésén. Sokat dolgoztunk ezért. A Marosvásárhelynek további sok sikert kívánunk!" – fogalmazott sportszerűen vezetőedzőnk.

Magunkra kell figyelnünk

Ezen a hétvégén már új kihívásokkal néz szembe a csapat. A felsőházi rájátszással kapcsolatosan is megfogalmazta gondolatait a szakember.

"Remek sorozat van mögöttünk, jó formában vannak a játékosok. Öt mérkőzés óta vagyunk veretlenek, és ebből az előző négy komoly rangadó volt. Minden meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ez a sorozat ne szakadjon meg. Nagy fegyvertény azért az is, hogy rajtunk kívül Play Off-ba kerülő ellenfeleink közül senki nem tudott legyőzni minket.

Folytatjuk tovább a kemény munkát, és a hétvégén már hazai pályán fogadjuk az FC Botoșani csapatát, a Play Off első mérkőzésén. Elsősorban magunkra kell figyelnünk, a rájátszás teljesen más kávéház lesz, nagy hiba lenne, ha az alapszakasz eredményeiből indulnánk ki. Nagyon várjuk már a hétvégi nyitómeccset, mindenki ég a bizonyítási vágytól, hiszen többek közt ezért az időszakért dolgoztunk július közepe óta. Természetesen szeretnénk megőrizni az elmúlt időszak veretlenségi sorozatát, és a végelszámolásnál a legjobb pozícióban végezni.

A feszültség majd akkor kezd el nőni, ha már haladunk előre a rájátszásban, és egyre nagyobb lesz a tét, de hisszük, hogy ez a szituáció majd még ennél is jobb játékot hoz ki a srácokból, és ami a legfontosabb, hogy ezek az összecsapások rengeteget fognak segíteni a játékosok fejlődésében!" – hangsúlyozta Szakál Csaba vezetőedző.


A rájátszás első mérkőzése szombaton 10 órakor kezdődik a Sportparkban. Várjuk kedves szurkolóinkat! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza