Kispad | Szakál Csaba | FK Csíkszereda – U Craiova 7–3

Emlékezetes mérkőzésen győzte le a listavezető U Craiovát U17-es, elitligás csapatunk kedden. A találkozót Szakál Csaba vezetőedző értékelte honlapunknak.

Kispad | Szakál Csaba | FK Csíkszereda – U Craiova 7–3

Emlékezetes mérkőzésen győzte le a listavezető U Craiovát U17-es, elitligás csapatunk kedden. A találkozót Szakál Csaba vezetőedző értékelte honlapunknak.

"Remek délután volt. Bármelyik korosztályban óriási dolog legyőzni a Craiovát, amely még jelenleg is vezeti az elitligát. Egy újabb nagy lépést tettünk előre, hiszen Románia egyik, hanem a legjobb csapatát győztük le, ráadásul hét gólt szereztünk, három alkalommal a kapufát is telibe találtuk, és emellett jó néhány lehetőségünk adódott még a gólszerzésre. Ez hitet adhat nekünk, és kell is adjon, hogy bármire képesek lehetünk az elkövetkező időszakban.

Nagyszerű csapattal találkoztunk, amelyet remek képességű játékosok alkottak. Jól kezdtünk, azonnal nyomás alá helyeztük a vendégeket, és komoly lehetőséget dolgoztunk ki már az első percekben, de sajnos ez kimaradt. Nem sokkal később szögletet végezhettünk el, ami szintén veszélyes volt. Egy labdaszerzést követő gyors akció után az első adandó lehetőségét gólra váltotta a Craiova. Ez egyáltalán nem befolyásolt minket, támadtunk tovább, hisz érezhető volt, hogy jönni fognak a helyzetek. A félidő közepe felé hidegzuhanyként ért minket, hogy ellenfelünk a második lövése után két gólra növelte előnyét. A játékosokban viszont volt tartás, és pár perc elteltével egy remek kontratámadás után szépíteni tudtunk. Hiába támadtunk, és birtokoltuk többet a labdát, újra a vendégek tudtak betalálni. Pozitívum, hogy mindezek ellenére stabilan együtt maradtunk, mentálisan erősek voltunk, és igyekeztünk újra betalálni, ami sikerült is az első játékrész vége előtt.

A szünetben elmondtuk a játékosoknak, hogy nagyobb intenzitással kell nyomást gyakorolnunk a támadó harmadban, és felhívtuk a figyelmüket arra, hogy több kockázatot kell vállalnunk, pedig a Craiova jól kontrázott. De maximálisan bíztunk bennük, és tudtuk, hogy meglesz az esélyünk. A második félidőben végig az történt a pályán, amit szerettünk volna, amit elterveztünk. Nagyon együtt volt a csapat. Agresszívek, és élesek voltunk a pálya minden területén, egy pillanatra sem adtuk fel, minden labdáért megküzdöttünk, és meg is lett az eredménye. Szinte rögtön egalizálni tudtuk az eredményt, és nem sokkal ezután a vezető gólt is megszereztük. Ez megfogta az ellenfelet, és a csapat vérszemet kapott. További három remek gólt rúgtunk nekik. Természetesen mindenki nagyon boldog volt a lefújást követően!

Egy olyan meccset megnyerni, ahol ilyen sok gólt lövünk, és a második játékrészben egyet sem kapunk, az nagyon nagyot dob a csapat önbizalmán, és ebből óriási erőt tudunk meríteni. A hibákból tanulnunk kell, ez fog segíteni nekünk abban, hogy fejlődni tudjunk. Kulcsfontosságú, hogy helyén kezeljük ezt a sikert. A fejlődés, és az előrelépés a szerénységből jöhet csak. Van még hátra két meccs az alapszakaszból. A szerdai napunk egy kis pihenéssel, és a saját játékunk elemzésével telt. Csütörtöktől legjobb tudásunk szerint készülünk a jövő hét szerdán esedékes összecsapásra, ahol a Ripensia Temesvár vendégei leszünk. Most nem hazai környezetben fogunk pályára lépni, ahol ebben a szezonban még senki nem tudott pontot elvinni tőlünk, de idegenben sem lehet más a cél, mint a három pont megszerzése, és a csapatjátékunk, játékosaink fejlesztése. Egy győzelem esetén, jó eséllyel a tabella első helyét is megkaparinthatjuk. Kemény meccsre számítunk. Biztosak vagyunk benne, hogy nagyon jól fognak beleállni a srácok, és a tegnapihoz hasonló teljesítményt fognak nyújtani".

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza