Kispad UYL | Demény Norbert | FK Csíkszereda U19–Galatasaray AŞ 1–1

Kispad UYL | Demény Norbert | FK Csíkszereda U19–Galatasaray AŞ 1–1

Történelmi eredményt ért el U19-es bajnok, kupa- és szuperkupa-győztes csapatunk. Fiatal tehetségeink az UEFA Youth League selejtezőjének első fordulójában hazai pályán 1–1-es döntetlent játszottak a világhírű Galatasaray együttesével. A mérkőzés tapasztalatait Demény Norbert vezetőedző foglalta össze.

A lefújást követően értékelésében sikercsapatunk szakvezetője kifejtette: jobban kezdett a török csapat, nem tudtak a hazai fiúk úgy belépni a mérkőzésbe, ahogy szerettek volna. "Úgy tudtunk működni, ahogy ők hagyták. Sokkal dinamikusabbak tudtak lenni az első 25-30 percben. Szerencsére kiegyenlítődött a játék, próbáltunk rájuk menni, ami helyenként sikerült is” - fogalmazott szakvezetőnk. Demény Norbert hozzátette, hogy az igazi változást a második félidő hozta meg. Sikeresebbek voltak a labdaszerzéseink, több támadást tudtunk vezetni, egyenlő partnerei tudtunk lenni a török csapatnak a második 45 percben.

“Sokkal nagyobb szaladó-mennyiség kellett ehhez, arra kellett rávenni a srácokat, hogy dinamikusabban játsszanak. Nem szórtuk el a labdákat, ez az ő részükről megfordult, így nagy részét, úgy gondolom, tudtuk dominálni a második félidőnek. Gólszerzésig is eljutottunk, talán az utolsó fázisokban lehetőségünk lett volna akár győzelemmé is kovácsolni. Viszont azt gondolom, az 1–1 mind a két csapat játékának a tükre” - fogalmazott Demény Norbert a meccset követő sajtótájékoztatón.

A lehetetlen nem létezik

Az isztambuli visszavágó esélyeivel kapcsolatban a szakember rámutatott, hogy az első mérkőzésen két játékos, Vereguț Daniel és Csala Róbert nem száz százalékos állapotban vállalta a játékot. Ugyanakkor mindketten maximálisan odatették magukat és jól teljesítettek - tette hozzá.

“Most sem látom magunkat esélyesnek. Van egy nagyon jó edző barátom, aki azt szokta mondani, hogy nincsen lehetetlen, csak tehetetlen. A lehetetlen nem létezik. Úgy gondolom, hogy ezek a srácok, akik ezt ma letették az asztalra, mindent meg fognak tenni azért, hogy a következő mérkőzés is legalább így alakuljon. Hozzá is tenném, hogy szerintem megint mindenki az árnyékát túllépte, ugyanis nem lehet összehasonlítani a két csapat játékosainak minőségét. Mi viszont ennek függvényében kell dolgozzunk. Ha erősebb jön szembe, vagy gyengébb képességű ellenfél, aszerint kell a mérkőzést felépíteni. Természetesen ezt fogjuk ezután is tenni a legjobb belátásunk szerint” - mondta el a szakvezető.

"Menni kell a továbbjutásért!"

A mérkőzés hangulatáról szólva Demény Norbert úgy fogalmazott, hogy az ilyen mérkőzésekért érdemes futballistának, vagy edzőnek lenni. Edzőnk kihangsúlyozta, hogy fontosnak tartja, hogy a helyi közösségnek tudjanak adni valamit, tudják kiszolgálni őket. A csapat célja “nem túlharsogva” a továbbjutás a török csapattal szemben - tette hozzá.

"Történelmet írtunk megint csak, gólt szereztünk a fiatalok Bajnokok Ligájában. Úgy gondolom, a tavalyihoz képest előrelépést tudunk elkönyvelni. Természetesen a létrát meg kell mászni és azon vagyunk, hogy menjünk fölfele. (...) Nem fogjuk könnyen adni a bőrünket és nem is kérdés, hogy menni kell a továbbjutásért" - zárta értékelését Demény Norbert.

Fotók: Pál Zoltán

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza