Liga 2 | A Steaua elleni meccsünkkel zárul a forduló

A Bukaresti Steaua otthonában lép pályára liga 2-es együttesünk a bajnokság 13. fordulójának záró mérkőzésén. Kelemen Dávidék nem számíthatnak barátságos fogadtatásra.

Liga 2 | A Steaua elleni meccsünkkel zárul a forduló

(Gólöröm a Steaua pályáján - tavaly négyszer volt rá okunk. Fotó: George Filip)

A Bukaresti Steaua otthonában lép pályára liga 2-es együttesünk a bajnokság 13. fordulójának zárómérkőzésén. Kelemen Dávidék nem számíthatnak barátságos fogadtatásra.

Négy mérkőzéses veretlenségi sorozatunk szakadt meg az elmúlt fordulóban, a Sellenberk ellen elszenvedett hazai vereséggel. A három FK-kapufát is hozó találkozó után nincs idő keseregni, máris a nyakunkon az újabb megoldandó feladat, a Bukaresti Steaua otthonában kell gyarapłítanunk pontjaink számát hétfőn, a 13. forduló zárómérkőzésén. A fővárosiak elleni győzelem receptjét jól ismerik már Kelemen Dávidék, hiszen az előző szezonban a Ghencea stadionban ütötték ki a "bakákat".

Tavaly kiütöttük őket

A tavaly, a harmadik játéknapon lejátszott találkozón a szünetben már két góllal vezettünk, a második 45 percben pedig további két találatnak örvendhettünk. Akkor Gál-Andrezly Péter, Soufiane Jebari (kétszer) és Jelena Richárd volt eredményes, míg a házigazdák csupán kapufáig jutottak. 

Amint a mérkőzést felvezető interjúban Ilyés Róbert vezetőedző is elmondta, azóta szinte teljesen kicserélődött a házigazdák kerete, és nálunk is több változás történt. Ennek ellenére rendkívül fontos lenne a három bajnoki pont begyűjtése, hiszen nagyon éles a felsőházért vívott harc, a Steaua pedig közvetlen riválisnak számít. A piros-kékek eggyel előttünk állnak a bajnoki táblázaton, ám csupán jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előznek meg bennünket, mindkét gárda egyaránt 16 ponttal rendelkezik.

Gólerős ellenfél elöl is, hátul is

A katonacsapaté a liga egyik legeredményesebb támadó-egysége, az eddigi 12 forduló alatt 22-szer találtak be az ellenfeleknek, ezzel a Vajdahunyaddal holtversenyben a legtöbb gólt szerezték. Ugyanakkor a védelmük is "gólerős", a 16 bekapott találatra nem lehetnek büszkék. Három győzelmük mellett hétszer végeztek döntetlenre a szezon során és csupán két vereséget könyvelhettek el. Legutóbb az Újszentes otthonában gól nélküli döntetlent játszottak.

Ami a mi dolgunkat illeti, egy hétfői győzelemmel azonnal az élmezőny alján találnánk magunkat, pontszámban beérve a Chiajna és az Újszentes együttesét. A téli szünet előtt mindössze három forduló áll a rendelkezésünkre, hogy felkapaszkodjunk a play-offot jelentő első hat hely valamelyikére. Ebben az esetben bizonyára jobb kedvvel vonulhatna pihenőre a gárda és kezdhetné el a felkészülést a tavaszi fordulókra.

Nem leszünk egyedül

A Steaua a monumentális, 31 ezer nézőt befogadó Ghencea stadionban játssza hazai mérkőzéseit. A tavalyi mérkőzés tapasztalataiból kiindulva minden bizonnyal nem lesz kellemes fogadtatásban része játékosainknak. Az előző szezonban rendezett összecsapáson, sajnálatos módon, felhangzottak a hazai drukkerek részéről a magyarokat gyalázó rigmusok. A játékvezető a 72. percben félbe is szakította a meccset, az ultrákat a Steaua játékosai próbálták jobb belátásra bírni, végül két perc kényszerszünet után folytatódott a játék. Hasonlóra sajnos hétfőn is számíthatunk, ám a csapat nem lesz egyedül, a Lokálpatrióták ott lesznek a mérkőzésen.

A találkozó 17.30 órakor kezdődik a bukaresti Ghencea stadionban, és élőben közvetíti a Digi Sport 1 csatorna.

Farkas Endre

 

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza