Liga 2 | Hazai pályán javíthatunk

A vajdahunyadi fellépés után ismét egy liga-újonc ellen lép pályára liga 2-es együttesünk, szombaton a Resicai CSM látogat Csíkszeredába.

Liga 2 | Hazai pályán javíthatunk

A vajdahunyadi vendégszereplés után ismét egy liga-újonc ellen lép pályára liga 2-es együttesünk, szombaton a Resicai CSM látogat Csíkszeredába. A Krassó-Szörény megyei "Rossonerik" élére a héten új vezetőedzőt neveztek ki, Flavius Stoican személyében.

A harmadosztályból frissen feljutott Resicai CSM látogat szombaton csapatunkhoz a Liga 2 negyedik fordulójában. Az acélvárosiak hozzánk hasonló mérleggel rendelkezdnek a bajnokságban, otthonukban és idegenben is buktak egy-egy meccset, míg a legutóbbi játéknapon győzni tudtak. A vörös-feketék hazai pályán kezdték a 2023/2024-es pontvadászatot, és vereséggel mutatkoztak be közönségüknek a Sloboziával szemben. A második fordulóban Karácsonkőn szaladtak bele egy nagyobb pofonba. A 4–0-s vereség és az azt követő, Buziásfürdői Phienix elleni kupabúcsú a csapatot a harmadosztályból a Liga 2 mezőnyébe feljuttató Călin Cheregi vezetőedző állásába került.

Új edző a vendégek kispadján

A Resicát az előző hétvégén, hazai pályán lejátszott, Újszentes elleni, győztes találkozón Ștefan Bărboianu másodedző irányította. A resicaiak kedden jelentették be, hogy megállapodást kötöttek a legutóbb az FC Botoșan kispadján ülő Flavius Stoicannal. Érdekesség, hogy Stoican a 2010/2011-es szezonban már dolgozott a bányavárosban, az akkor harmadosztályban szereplő, CSM Școlar Resica nevű klubot irányította.

A szombaton hozzánk érkező Resicai CSM az 1926-ban alapított UD (Uzinele și Domeniile) jogutódjaként szerepel. A vörös-fekete színekben játszó gárda az 1930/1931-es idényben országos bajnoki címig jutott, 1954-ben pedig megnyerte a Románia Kupa küzdelmeit. A klub történelme során 16 szezont töltött a Liga 1-ben, utoljára az 1999–2000-es idényben szerepelt a legjobbak között. Az elmúlt idényt a harmadosztály 8. számú csoportjában töltötték, ahol az alapszakaszt, majd a play-offot is első helyen zárták. A Dévai CSM elleni osztályozó párharcot kettős győzelemmel abszolválta a Resica.

Kell a gól, kell a győzelem

Ami a mieinket illeti, a Liga 1 mezőnyéből érkező Chiajna és a frissen feljutott Vajdahunyadi Corvinullal szemben is gólképtelenek bizonyultunk az eddig lejátszott fordulókban, míg a Brassói FC kizárása nyomán "beugró" fővárosi Prograsul Spartac ellen érvényesítettük a papírformát. Mindebből messzemenő következtetéseket levonni semmiképpen nem érdemes. A bajnokság érdemi része még bőven előttünk áll. Kezdésként a resicai klub ellen kell visszaszereznünk a Vajdahunyadon felejtett önbizalmunkat és bebizonyítanunk közönségünknek, hogy nem légből kapott ötlet a felsőházi rájátszás megcélzása.

A szombati találkozón a csapat segítségére lehet legújabb igazolásunk, Babati Benjamin is. A zalaegerszegi származású, Mezőkövesdről szerződtetett csatár, társaival együtt, alig várja, hogy bizonyíthassa: nem a Vajdahunyadon látott a csapat igazi arca.

A találkozó szombaton, 11 órakor kezdődik az FK stadionjában. Várjuk kedves Szurkolóinkat a lelátókra, szurkoljuk ki együtt az újabb győzelmet! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza