Liga 2 | Ilyés Róbert visszatért az FK Csíkszeredához!

Liga 2 | Ilyés Róbert visszatért az FK Csíkszeredához!

Amint az már több sajtótermékben is megjelent a napokban, Ilyés Róbert veszi át másodosztályú felnőtt férficsapatunk irányítását. Az új vezetőedzőt sajtótájékoztató keretében mutatta be Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke.

Az elmúlt héten közölte a Sepsi OSK csapata, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Ilyés Róberttel, aki másodedzőként segítette a háromszéki csapat szakmai munkáját. Örömmel jelenthetjük be, hogy a szakember elfogadta klubunk ajánlatát és Werner Bürger távozását követően Liga 2-es csapatunk vezetőedzőjeként fog dolgozni a jövőben. A német szakember az elmúlt héten távozott csapatunktól, helyettese a hétvégi hazai bajnoki találkozón Bajkó Barna másodedző volt.

Középpontban a helyi értékek

Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke hétfőn az új klubházunkban tartott sajtóeseményen szolgált részletekkel Ilyés Róbert kinevezésével kapcsolatosan.

„Mától Ilyés Róbert lesz a felnőtt csapatunk vezetőedzője. Ehhez a bejelentéshez két dolgot hozzátennék. Az első az, hogy megköszönjem Diószegi Lászlónak a segítséget, mert Róbertnek még másfél évig szerződése volt a Sepsivel. Az, hogy ilyen könnyen elengedték, egy baráti gesztus volt felénk, amit ezúton is megköszönök. A másik dolog az, hogy Ilyés Róbert hazajövetele csak egy lépés. Mi már évek óta próbáljuk a felnőtt- és az ifjúsági csapatok stábjait is helyi, volt játékosokkal, edzőkkel megerősíteni. Valószínűleg most ez a leglátványosabb lépés, de hozzáteszem, hogy az akadémiának nincs olyan csapata, ahol legalább egy csíkszeredai szakember valamilyen státuszban ne dolgozna. Véleményem szerint a jövő egy ilyen kisebb klubnál, mint az FK Csíkszereda, csak az, hogy helyi értékekből próbáljunk minél jobban gazdálkodni” –fogalmazott Szondy Zoltán.

Megtiszteltetés és büszkeség

Mint Ilyés Róbert elmondta, meglepetésként érte a megkeresés klubunk részéről. Hozzátette, megtiszteltetésként élte meg a felkérést. Korábban játékosként, játékos-edzőként is segítette csapatunkat, azóta sok lépcsőfokot megtett a szakmában és jelenleg UEFA A-licensszel rendelkezik, valamint sportegyetemet is végzett.

„Óriási megtiszteltetés és büszkeség, hogy a másodosztályban vezetőedzőkét vezethessem a csapatot. Tudom, hogy nem könnyű feladat, hiszen amit az utóbbi években felmutatott az FK Csíkszereda a romániai labdarúgásban, magasra tette a lécet. Épp ezért a szurkolóknak is nagy lett az elvárásuk. Nagy feladat, de nem félek. Olyan energiákkal rendelkezek és olyan pozitív a hozzáállásom, hogy biztosan sok mindent el fogok érni ennél a klubnál. Szeretném, ha hosszú távon együtt tudnánk működni a klubbal és az elnök úrral. A legfontosabb, hogy megbízzunk egymásban és reálisan tűzzük ki a céljainkat” – emelte ki az új vezetőedzőnk.

A szakember megosztotta: Bajkó Barna mellett Albu László lesz másodedzőként a segítségére. Mellettük Nagy Barna kapusedző, Keszler Áron videóelemző, Vellai Áron erőnléti edző lesz még a stáb tagja. Szondy Zoltán hozzáfűzte, amint a felsorolásból kiderült, a jövőben nem Albu László fogja vezetni a felnőtt női csapatot. A helyét átvevő szakember személyéről hamarosan tájékoztatni fogjuk szurkolóinkat – emelte ki az FK elnöke.

 Ilyés Róbert hangsúlyozta: a hátralévő öt fordulóban szeretnék megnyerni a lehető legtöbb találkozót. Olyan játékot tennének le az asztalra, hogy a közönség azt lássa, mindent megtettek a győzelemért – tette hozzá. „Olyan csapatot próbálok építeni, amelyik támadófutballt játszik” – emelte ki új vezetőedzőnk.

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza