Liga 2 | Play-off | Jön az első idegenbeli meccs

Vasárnap idegenben, az Unirea Slobozia otthonában folytatja szereplését a felsőházi rájátszásban liga 2-es együttesünk. 

Liga 2 | Play-off | Jön az első idegenbeli meccs

Vasárnap idegenben, az Unirea Slobozia otthonában folytatja szereplését a felsőházi rájátszásban liga 2-es együttesünk. 

Bár a második forduló nyitómeccsén a Mioveni és a Bodzavásár pontosztozkodásával az ötödik helyre csúszott a felsőházi táblázaton Ilyés Róbert csapata, egy sloboziai győzelemmel újra feljutó helyen találhatjuk magunkat. Erre a két csapat eddigi találkozói alapján minden esélyünk megvan, hiszen Sloboziára eddig, mondhatni, győzni jártunk.

A két együttes eddig ötször csapott össze a másodosztályban, a mérlegünk három győzelem mellett egy-egy döntetlen és vereség. Érdekes, hogy a két eddigi sloboziai mérkőzésünkön győztesen hagyhattuk el a pályát, és mindkétszer 1–0 lett a végeredmény ide. Legutóbb az aktuális szezon alapszakaszában, a 17. fordulóban látogattunk Munténiába és Babati Benjamin fejesgóljával hoztuk el a három pontot. A 2022/2023-as idényben az alapszakasz ötödik játéknapján szintén egygólos sikernek örvendhettünk Slobozián, Kovács Lóránt volt eredményes büntetőből. Az előző szezon utolsó hazai mérkőzését is a Sloboziával játszottuk a play-outban. Akkor Veres Szilárd, Schieb Marvin és Jelena Richárd találataira csak Dinu tudott válaszoni.

A 2021/2022-es szezon során egyszer csaptunk össze a kék-sárgákkal, a 15. fordulóban, hazai pályán gól nélkül végeztünk. Eddigi egyetlen vereségünket a 2020/2021-es pontvadászat során szenvedtük el, az újonc Slobozia a 8. fordulóban saját otthonunkban tréfált meg bennünket.

A két csapat mérkőzései nem hoztak eddig túl bőséges góltermést, az öt találkozón mindössze hét találat született, a mi szempontunkból 5–2-es elosztásban.

A play-off második fordulójának programja
CS Mioveni – Bodzavásári Gloria 1–1
Április 6. szombat, 11.30 
Sellenberki SC – Vajdahunyadi Corvinul
Április 7. vasárnap, 12.00
Unirea 04 Slobozia – FK Csíkszereda

A felsőház állása
 

1. AFC Unirea 04 Slobozia 43 pont +1
2. Sellenberki SC 42 -2
3. Vajdahunyadi Corvinul 38  0
4.  Bodzavásári Gloria 36  0
5.  FK Csíkszereda 35 +2
6. CS Mioveni 34 -1

 

A találkozó vasárnap, 12 órakor kezdődik Slobozián, a Május 1 stadionban és élőben közvetíti a Prima Sport 1, valamint a Digi Sport 1 csatorna. Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas Endre

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza