Liga 2 | Újszentesen zárul az alapszakasz

Az utolsó fordulóhoz érkezett a liga 2-es bajnokság alapszakasza, Ilyés Róbert legénysége, immár biztos play-off résztvevőként, Újszentesen lép pályára szombaton.

Liga 2 | Újszentesen zárul az alapszakasz

Az utolsó fordulóhoz érkezett a liga 2-es bajnokság alapszakasza, Ilyés Róbert legénysége, immár biztos play-off résztvevőként, Újszentesen lép pályára szombaton.

Aligha képzelhetünk el nyugodtabb helyzetet, mint amikor egy fordulóval a vége előtt biztos felsőházi résztvevőként utazunk az aktuális mérkőzésre. Így lesz ez most, hiszen Ilyés Róbert együttese azzal a jól eső érzéssel készülhet az Újszentes elleni alapszakasz-záró meccsre, hogy a 2020/2021-es idény után újra bekerültünk az első hat közé. Ez pedig azt jelenti, hogy a rövidesen elrajtoló rájátszásban az első osztályú tagságért csatázhatunk. Hátradőlni természetesen nincs okunk, hiszen nem csupán szombaton vár ránk újabb kőkemény mérkőzés, hanem a play-off sem ígérkezik sétagaloppnak. A felsőház mezőnye szombaton délután válik teljessé, ugyanakkor az is eldől, hogy hányadik helyről indulunk neki a folytatásnak.

Szombati ellenfelünk a második szezonját tölti a Liga 2 mezőnyében, a 2022/2023-as idényben az alapszakaszban a 14. helyen végzett. Az újszentesi együttes egyébként meglehetősen fiatal, 2008-ban alapították és tíz éven át a megyei bajnokságban szerepelt. A zöld-fehér-fekete színeket viselő együttes 2018-ban kapaszkodott fel a harmadosztályba, négy évvel később pedig kivívták a másodosztályú tagságot. A magyar alapítású Temes megyei községben természetesen korábban is rúgták a labdát, a mostani gárda elődjének tekinthető Staruința Dumbravița 1950-től 1990-ig működött. Érdekesség, hogy 1982 és 1985 között a helyi magyar közösség saját futball-csapatot alapított Újszentesi Vadrózsák néven, amely nagy helyi derbikat vívott a Staruințával.

A legnevesebb újszentesi születésű labdarúgó, akinek a nevét a helyi stadion is viseli, Dobay István volt. Az egykori román válogatott labdarúgó, csatár, majd edző 1909-ben látta meg a napvilágot, 1930 és 1939 között 41 alkalommal szerepelt a román válogatottban és 19 gólt szerzett. Tagja volt az 1934-es és 1938-as világbajnokságon részt vevő csapatnak. Az első tornán egy, a másodikon két gólt szerzett.

Közös történetünk mindössze egyetlen mérkőzést foglal magában, a 2022/2023-as idényben az alapszakasz 11. fordulójában hazai pályán csaptunk össze a bánságiakkal. Akkor sima FK-siker született, Jelena Richárd kétszer talált be, Kovács Lóránt pedig egyszer volt eredményes.

A találkozó szombaton 14.00 órakor kezdődik az újszentesi Dobay István Stadionban. A mérkőzést a tervek szerint élőben közvetítik a Dumbrăvița TV Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján. Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas Endre

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza