Liga 2 | Egyszerű képlet: kell a gól!

Az alapszakasz feléhez érkezett a másodosztályú bajnokság, a tizedik fordulóban, szombaton, hazai pályán fogadjuk a Dési Unirea együttesét.

Liga 2 | Egyszerű képlet: kell a gól!

Az alapszakasz feléhez érkezett a másodosztályú bajnokság, a tizedik fordulóban, szombaton, hazai pályán fogadjuk a Dési Unirea együttesét. Nem lesz könnyű dolga Ilyés Róbert tanítványainak, ám ahhoz, hogy életben maradjanak a felsőházi reményeink, mindenképpen itthon kell tartani a három bajnoki pontot.

Nem lehetnek kellemes emlékeink szombati vendégünkről. A désiek az előző szezon első fordulójában, saját pályájukon 2–1 arányban jobbnak bizonyultak ellenünk. Akkor hiába vezettünk egy órányi játék után Kovács Lóránt büntetőből szerzett találatával, a mérkőzés hajrájában a  maga javára fordította az eredményt az Unirea. A mögöttünk álló idényben többször nem csaptunk össze a désiekkel, hisen mi az alsóházban küzdöttünk a rájátszásban, ők pedig a play-offban voltak érdekeltek.

Az azt megelőző, 2021/2022-es szezonban viszont mi örülhettünk, itthon, két góllal jobbak voltunk. A rájátszásban akkor sem hozott össze bennünket a sors, ők a B, mi az A csoportban szerepeltünk. A 2020/2021-es és a 2019/2020-as idényekben mi a másodosztály mezőnyében játszottunk, míg a Dés a Liga 3-ban szerepelt. Utolsó közös harmadosztályú idényünk a 2018/2019-es volt, amikor mindkét mérkőzésünk döntetlennel ért véget.

A jelenlegi bajnokságban eddig egyik csapat helyzete sem nevezhető rózsásnak. A désiek a 18., mi a 14. helyen állunk jelenleg a tabellán, hozzánk hasonlóan két siker áll a kék-fehérek neve mellett, ám míg mi három alkalommal maradtunk pont nélkül, ők hatszor hagyták el vesztesen a pályát. Szombati vendégünk legutóbb a negyedik fordulóban érezhette a győzelem ízét, akkor Slatinán diadalmaskodtak. Mi két fordulóval korábban idehaza legyűrtük a Chindia Târgoviştét, majd idegenben egy pontot elhoztunk a Bukaresti Metaloglobus otthonából. 

A képlet egyszerű: kell a gól!

Kilenc forduló alatt összegyűjtögetett 10 pontunk jelenleg a 14. helyezéshez elég. Ez annyiban csalóka,  hogy a rendkívül sűrű mezőnyben mindössze öt pont választ el bennünket a rájátszást jelentő ötödik és hatodik helyektől, ahol most (még) az Újszentes és a Vajdahunyad tanyázik. Igaz, hátrafelé is tekintgetnünk kell, hiszen aktuális ellenfelünkkel szemben csupán három pont az előnyünk. Jelenleg talán a támadó-potenciálunk növelése a legfontosabb feladata Ilyés Róbertnek és stábjának. A kilenc mérkőzés alatt szerzett hat gólt semmiképp nem mondhatjuk soknak, igaz, a védelmünk is jól áll a lábán, ellenfeleink csupán nyolcszor találtak be ellenünk. Egynél többször mindössze egyetlen alkalommal, a második fordulóban, találtunk be a Bukaresti Metaloglobus ellen, öt találkozón viszont egyáltalán nem tudtunk eredményesek lenni.

Ez a gólínség szakadhat meg, reményeink szerint meg is fog szakadni szombaton. A Dési Unirea elleni találkozó szombaton, 11.00 órakor kezdődik az FK Csíkszereda stadionjában. Várjuk kedves Szurkolóinkat a lelátókra, harcoljuk ki együtt az újabb győzelmet! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas Endre

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza