Női liga 1 | A Carmen ellen búcsúztatjuk a hazai pályát

Női liga 1 | A Carmen ellen búcsúztatjuk a hazai pályát

Az utolsó előtti fordulójához érkezett az első osztályú pontvadászat. Kupa-elődöntős lányaink a Bukaresti Carmen együttesét fogadják vasárnap 12.45-kor a stadionban. Az már a legutóbbi játéknapon eldőlt, hogy Kollár Péter tanítványai biztosan a negyedik helyen zárják a bajnokságot, a héten vezetőedzőjüktől megváló fővárosiak pedig harmadikként fognak végezni.

A hajrához érkeztek a liga 1-es, felnőtt női bajnokság küzdelmei. Újonc csapatunk keddi, székelyudvarhelyi győzelmével bebiztosította a negyedik helyet, ami mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény. Vasárnap az a Bukaresti Carmen érkezik, amely sokáig esélyesnek mutatkozott a bajnoki címre is, ám a play-offban nem tudtak igazán meggyőző teljesítményt nyújtani a két favorittal, a Kolozsvári U Olimpiával és a Temesvári Politehnicával szemben, így már biztosan bronzérmesek lesznek.

Elküldték az edzőt

A fővárosiak a legutóbbi fordulót követően megváltak vezetőedzőjüktől. Raluca Sârghe-Simes mindössze négy hónapnyi közös munka után távozott a Carmen kispadjáról, vezetésével a csapat a Románia Kupa elődöntőjébe jutott, és meglepetésre, otthonában győzte le a bajnokságban a Kolozsvári U Olimpia együttesét. Azonban a címvédő az elmúlt hétvégén Bukarestben visszavágott, ezzel eldőlt, hogy a bukarestiek kiszálltak a bajnoki címért folyó versenyfutásból, amely az Olimpia és a Temesvár között fog eldőlni.

Eddig ők voltak a jobbak

Érdekes párhuzam, hogy az FK és a Carmen női együttese is 2018-ban alakult és mindkét csapat a piros-fekete színeket viseli. A Carmen két év alatt két osztályt ugrott, az élvonalban eltöltött első szezonja azonban kieséssel végződött és egy évadnyi liga 2-es szereplés után harcolta ki újra a feljutást 2022-ben. A most folyó bajnokságban két alkalommal csaptunk össze velük, mindkétszer idegenben, a Carmen otthonául szolgáló giurgiu-i Marin Anastasovici stadionban. Sem az alapszakaszban, sem a felsőházi rájátszásban lejátszott találkozón nem jutott számunkra sok sikerélmény, mindkét alkalommal a fővárosiak bizonyultak jobbnak és még betalálnunk sem sikerült.

Minden adott

Vasárnap minden adott lesz egy jó mérkőzéshez. A csapat visszatér az időközben talajfrissítésen átesett stadionba, ahol reményeink szerint sok néző előtt javíthatunk a Carmen elleni mérlegen. A Pro Arena televízió közvetítése jóvoltából pedig ország-világ láthatja majd az összecsapást. Kollár Péter tanítványai ezzel a meccsel búcsúztatják a hazai pályát a 2022/2023-as szezonban.

A találkozó vasárnap, 12.45-kor kezdődik az FK stadionban, a belépés ingyenes. Várjuk kedves Szurkolóinkat, harcoljuk ki együtt a győzelmet! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza