Női Liga 1 | Isten hozott, Orbán Aranka!

​​​​​​​A felkészülés második hetének vágott neki liga 1-es, felnőtt, női csapatunk. Az előző szezonban, újoncként a bravúros negyedik helyen végzett együttes játékoskeretének kialakítása folyamatban van. A távozók mellett már érkezőkről is be tudunk számolni. Ismerjék meg Orbán Arankát!

Női Liga 1 | Isten hozott, Orbán Aranka!

A 19 éves Orbán Aranka, Mitri Ritához hasonlóan, Székelyudvarhelyről tette át székhelyét Csíkszeredába. A 19 éves játékos eddigi pályafutását teljes egészében a Vasas Femina együttesénél töltötte.

Hét éves korában kezdte a labdarúgást a klubunkkal két éves szerződést aláíró Orbán Aranka. A védekező középpályás 12 évig volt tagja a Székelyudvarhelyi Vasas Femina csapatának, ezt követően döntött a váltás mellett. Mint honlapunkkal megosztotta, elhatározásában fontos szempont volt a továbbtanulás is számára. 

"Csíkszeredában a foci mellett a tanulmányaimat is folytatni tudom, marketing szakra fogok járni a Sapientián. Kolozsvár lett volna még a másik lehetőség, de az ottani csapat annyira nem volt vonzó számomra. Így magyarok között játszhatok, akikkel jobban megértjük egymást" – fogalmazott Aranka. A játékos egyébként a kezdetekben kosárlabdázott és ugyan abban a sportban is jeleskedett, de a fiútestvére (és édesapja) hatására futballozni kezdett.

Osztozni a társak örömében

Arankát mindig jobban vonzotta a gólok előtti összjáték, a gólpasszok, mint az, hogy ő maga legyen eredményes. "A gólpasszokat szeretem jobban. Apukám is gyakran megjegyzi, hogy miért passzolom le az ötösön belül a labdát, de nekem valahogy jobban esik az, hogy a társammal együtt örülünk és neki is nagy öröm a góllövés" – árulta el. 

Farkas Endre

A középpályás jól érzi magát Csíkszeredában és bár egy kisebb sérülést összeszedett az egyik edzésen, pozitív tapasztalatait osztotta meg velünk. "A kondíciók nagyszerűek, ez már nagy váltást jelent a Vasashoz képest. Az edzések is nagyon erősek, biztos, hogy biztosítják a fejlődésemet" – osztotta meg Aranka. Azt is elárulta, hogy nagyon szeretne bekerülni a kezdőcsapatba és a felnőtt válogatott-tagságot is ki szeretné vívni. "Idén estem ki az U19-es csapatból a korom miatt. A felnőtt válogatott edzője jelezte, hogy figyelik a teljesítményemet" – mondta el a korábban több korosztályos válogatottnál is figyelembe vett játékos.

Volt csapattárs mint példakép

Hosszú távon, Mitri Ritához hasonlóan, Aranka is szívesen kipróbálná magát valamelyik külföldi bajnokságban, először Magyarországra menne, utána "ami jön". Rákérdeztünk a játékos kedvenc csapatára, játékosára is. "Nem tudok kiemelni egy csapatot, mindenhol van egy-egy játékos, akit szeretek. A kedvencem a fiúk közül Lionel Messi, a lányoknál pedig Alex Morgan. De említhetném Geréd Erikát, aki kisebb koromban a csapattársam volt. Ő kint van Magyarországon, a Diósgyőr játékosa és igazi példakép számomra" – mondta el Orbán Aranka.

Sok sikert kívánunk FK színekben, Aranka!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza