Női Liga 1 | Nincs megállás, a Kolozsvár érkezik

A hétközi, Banat Girls elleni, idegenbeli találkozó után szombaton a Kolozsvári U Olimpia érkezik Csíkszeredába a női Szuperliga tizedik játéknapján.

Női Liga 1 | Nincs megállás, a Kolozsvár érkezik

A hétközi, Banat Girls elleni, idegenbeli találkozó után szombaton a Kolozsvári U Olimpia érkezik Csíkszeredába a Női Szuperliga tizedik játéknapján.

Élesedik a Női Szuperliga felsőházi rájátszásába kerüléséért vívott küzdelem. Kollár Péter lányai a hétvégi fordulót megelőzően a bejutó, negyedik helyet foglalják el a táblázaton, három ponttal megelőzve soros ellenfelünket, a Kolozsvári U Olimpiát. A képlet egyszerűnek tűnik, győzelem esetén megnyugtató előnyre tehetünk szert, ám annyiban csalóka a helyzet, hogy a kincses városiak két mérkőzéssel kevesebbet játszottak nálunk. A kilencedik etapról elnapolt, Farul elleni rangadót november 15-én, a hatodik fordulóból elhalasztott, Besztercei Gloria elleni összecsapást pedig november 22-én fogják pótolni a fekete-fehérek.

Reálisan szemlélve tehát ahhoz, hogy versenyben maradjunk a play-offért, nehezen elképzelhető más eredmény szombaton, mint a bajnoki pontok itthon tartása, azaz a győzelem. A diadal ízét Antal Anitáék utoljára, egy hónapja, október 13-án, az Alexandria elleni, idegenbeli találkozón érezhették. Ezt három döntetlen követte, a Besztercét és a Temesvárt hazai pályán, a Banat Girls csapatát idegenben nem tudtuk két vállra fektetni.

A futball-mondás szerint minden rossz (és jó...) sorozat is megszakad egyszer. Ráadásul a kolozsváriak is két remivel a hátuk mögött érkeznek, a Temesvári Polival és a Banat Gilrs-szel egyaránt hazai pályán osztoztak meg a pontokon. Mi viszont jól tudjuk már az Olimpia elleni győzelem receptjét, hiszen szeptemberben a bajnokság legnagyobb meglepetését okozva, idegenben győztük le a bajnokcsapatot. A Gyulafehérváron megrendezett összecsapáson Tóbik Melánia 58. percben szerzett találata döntött. Egy gól, természetesen, szombaton is bőven elég lesz, feltéve, hogy a megfelelő, azaz a kolozsvári kapuba esik.

A találkozó szombaton, 13 órakor kezdőik az FK Csíkszereda stadionjában. Az összecsapást jászvásári játékvezetői hármas vezeti, a sípot Diaconu Lucian fogja fújni, oldalvonali segítői Macovei Leonard George és Bazon Cosmin Iulian lesznek. Várjuk kedves Szurkolóinkat, harcoljuk ki együtt a győzelmet! Harjá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas Endre



Hozzászólások



Fejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza