Női Liga 1 | Újabb rangadó vár a lányokra

A Konstancai Farul vendégeként lép pályára liga 1-es, felnőtt női együttesünk vasárnap. A lányok a felkészülési időszakban egyszer már összecsaptak a tengerpartiakkal.

Női Liga 1 |  Újabb rangadó vár a lányokra

A Konstancai Farul vendégeként lép pályára szuperligás, felnőtt női együttesünk vasárnap. A lányok a felkészülési időszakban egyszer már összecsaptak a tengerpartiakkal.

A bajnoki rajtot megelőzően az utolsó felkészülési mérkőzését éppen a Farul ellen játszotta Kollár Péter együttese augusztusban. A brassói találkozón, bár Tóbik Melánia találatával a szünetben még egy góllal vezettünk, 2–1 arányban jobbnak bizonyultak a kék-fehérek. Azóta sok víz lefolyt az Olton. A bajnokságban csapatunk három, a Farul két találkozón van túl, az FK a harmadik, a Konstanca a negyedik a táblázaton.

A Konstancai Farul nem büszkélkedhet régre visszanyúló női labdarúgó hagyományokkal. A kék-fehér lányegyüttes csupán 2022-ben alakult, hogy mindössze egy év másodosztályú tagságot követően kivívja a szuperligás szereplés lehetőségét. Bajnokként, csupán egyetlen (az utolsó fordulóban elszenvedett) vereséggel váltottak osztályt és az új szezonnak a korábbi 52-szeres román válogatott, Raluca Sârghe-Simes vezetésével futottak neki. A szakember az elmúlt szezonban a Bukaresti Carmen vezetőedzőjeként Románia Kupa győzelmet ünnepelhetett az azóta feloszlott csapattal.

A tengerpartiak meggyőző, 5–0-s, idegenbeli sikerrel mutatkoztak be a Szuperligában, a CSM Alexandria ellen. A második fordulóra kiírt, Kolozsvári U Olimpiával szembeni, hazai bajnokit elhalasztották a kincses városiak BL-selejtezői miatt. Az előző játéknapon a Farul Besztercére látogatott, és egy góllal alulmaradt az újonc Gloriával szemben.

A mieink, az első forduló sikertelen temesvári fellépését követően, két legutóbbi bajnokijukat megnyerték. A válogatott szünetet megelőző, kolozsvári győzelmünk igazi bravúrkategóriába sorolható. Hasonló eredménnyel minden bizonnyal elégedett lenne a piros-fekete szakvezetés, ám tudjuk, nem lesz könnyű dolguk Antal Anitáéknak, a Gheorghe Hagi futballbirodalmában, Ovidiuban szervezett mérkőzésen.

Szoros meccs várható

Kollár Péter vezetőedző a csütörtök délelőtti edzést követően nyilatkozott honlapunknak a vasárnapi mérkőzésről.

"Konstancára látogatunk vasárnap. Az előző fordulóban vereséget szenvedett a hazai csapat, ezért úgy gondolom, most mindent meg fognak tenni a győzelemért. Szerencsére mi is jól felkészültünk, szóval egy jó mérkőzésre van kilátás, ahol egy szoros meccs lesz, de a három pontért megyünk mindenképpen.

Sokat gyakoroltunk és a hozzáállással minden rendben van, kompaktak vagyunk és maximálisan elégedett vagyok mindenkivel. Egy játékosunk bajlódik sérüléssel, a többiek mind rendelkezésünkre állnak. Az idei bajnokságban szeretnénk meglepetést okozni, ezért mindent meg is teszünk".

A találkozó vasárnap, 11.00 órakor kezdődik a Gheorghe Hagi Akadémia ovidiui létesítményének centerpályáján. A mérkőzést női játékvezetői hármas fogja vezetni, a sípot Ene Andreea (Bukarest) fújja majd, oldalvonali segítői Ivanov Roxana (Giurgiu) és Ene Raluca (Bukarest) lesznek.

Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza