RoKupa | Székelyudvarhelyen indul a kupaszezon

Szomszédvári rangadón lép pályára liga 2-es felnőtt, férficsapatunk a Románia Kupa harmadik fordulójában.

RoKupa | Székelyudvarhelyen indul a kupaszezon

Két bajnoki forduló között bekapcsolódik liga 2-es csapatunk a Románia Kupa küzdelmeibe. Nem is akármilyen találkozó vár Kelemen Dávidékra, a szomszédos Székelyudvarhelyre látogatunk szerda délután.

A Románia Kupa harmadik fordulójában a 18 másodosztályú klub, köztük az FK Csíkszereda is bekapcsolódik a küzdelmekbe. A területi alapú párosításoknak köszönhetően székelyföldi rangadón kell kiharcolnunk a továbbjutást, szerda délután, 17.30-kor a Székelyudvarhelyi FC otthonában lépünk pályára. 

A két csapat története ezer szállal kapcsolódik egymáshoz, és az utóbbi években rendre megütköztünk egymással a különböző sorozatokban, vagy éppen felkészülési mérkőzésen. Legutóbb, a bajnoki szezont megelőző utolsó edzőmeccsen, az FK stadionjában 2–2-es döntetlenre végzett a két gárda. Ez az eredmény szerdán bizonyosan nem lehet majd végeredmény, hiszen a kupapárharc lefújásakor győztest, azaz továbbjutót kell hirdetni. 

Három éve sima volt

A legutóbbi SZFC – FK kupacsata felidézéséhez 2020. október 6-áig kell visszalapoznunk a futball-krónikákban. Ekkor, a kupaküzdelmek 2020/2021-es sorozatában, szintén Székelyudvarhelyen csaptak össze a felek. Abból a párharcból a piros-feketék jöttek ki győztesen, Bauza Juan Francisco és Pintér Norbert találataira nem érkezett hazai válasz. (Egyébként akkori kupamenetelésünknek egy további sikeres fordulót követően, az ötödik szakaszban az Aradi UTA vetett véget, amely november 30-án egy góllal nyerni tudott a stadionunkban).

Egy Pintér most is lesz (lehet) a pályán, igaz, nem Norbert, hanem Bence. A zentai születésű Norbert azóta Magyarországra távozott, jelenleg éppen a harmadosztályú Békéscsabai Előre labdarúgója, Bauza pedig az FC U Craiova 1948 színeiben a hazai első osztályban szerepel. De rajtuk kívül is akadnak csapatunkban olyanok, akik eldönthetik a szerdai mérkőzést, például a két csapat már említett edzőmeccsén betaláló Kovács Lóránt, vagy Jelena Richárd.

Ilyés Róbert a csapat összeállításakor fél szemmel bizonyára a szombati, Vajdahunyadi Corvinul elleni bajnokira is tekint, ám biztosak lehetünk benne, bárki is lép pályára FK-s színekben, a székelyföldi rangadó súlyának megfelelően veti bele magát a küzdelembe. A cél természetesen egyértelműen a továbbjutás, aminek kivívásában számítunk szurkolóink támogatására is. A találkozó szerdán, 17.30-kor kezdődik Székelyudvarhelyen a Sétatéri stadionban, a belépés ingyenes.

Szurkoljuk ki együtt a továbbjutást! Hajrá, FK! Hajrá, Szereda!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza