Rokupa U17 | Fölényes siker

Rokupa U17 | Fölényes siker

Ifjúsági Ligás csapatunk szereplését követően U17-eseink is pályára léptek a Románia Kupa csoportkörében Argeșen. Benkó Tihamér csapata ellentmondást nem tűrően nyerte a csoportkör első mérkőzését.

Jól kezdte a szerdai meccset U17-es csapatunk, László Norbert már a 9. percben a hálóba pofozott egy kapusról kipattanó labdát (0–1). A folytatásban is remek játékot mutattak be tehetségeink, sorra vezették a támadásokat Benkó Tihamér tanítványai.  A legnagyobb lehetőség fél óra elteltével maradt ki egy kapu előtti kavarodást követően, majd a 35. percben az első gólt jegyző László Norbert fejelt mellé. (A lehetőséget követően pedig kiharcolt magának egy sárga lapos figyelmeztetést kapustámadásért…)

A 39. percben Török-Láday Hunort buktatták a 16-oson belül. A megítélt büntetőt Ureche Alexandru először a kapusba lőtte, majd a kipattanót magabiztosan értékesítette (0–2).

A második játékrészt ugyanúgy kezdtük, ahogy az elsőt, László Norbert volt eredményes miután letámadással jól helyeztük nyomás alá az ellenfél védelmét (0–3). A negyedik találatot jó kiugratás után Lázár Magor szerezte az 56. percben. Újabb három egység elteltével pedig a csereként beszálló Leczki Norbert mintegy 20 méterről hatalmas gólt ragasztott a bal felső sarokba (0–5).

A lényegen az sem változtatott, hogy az utolsó percekben egy gyorsan elvégzett szabadrúgásból szépített a hazai csapat, így a vége 1–5 lett. Sajnálatos, hogy az ötödik gólt jegyző Leczki Norbert bokaficam miatt idő előtt el kellett hagyja a játékteret.

A találkozó után Benkó Tihamér vezetőedző értékelt:

“Mindkét csapat változtatott az összeállításán a legutóbbi bajnoki meccshez képest, a játék képe azonban nagyon hasonlóan alakult. Az ellenfél direkt módon, hosszú labdákkal próbálkozott, mi inkább építkezni szerettünk volna első szándékból. Helyzetek adódtak itt is, ott is a meccs elején, egy jobb oldali támadás után megszereztük a vezetést. Ezután kicsit visszaszorított bennünket az ellenfél, a saját térfelünkön védekeztünk többet, de kontrolláltuk a mérkőzést, veszélyes kontrákat vezettünk, és egy ilyen után büntetőhöz jutottunk, amivel növeltük az előnyünket.

A szünetig nem változott az eredmény. Egy sikeres letámadás utáni labdaszerzésből a második félidő első percében gólt szereztünk, ezt követően pedig már teljesen az irányításunk alatt tartottuk a mérkőzést. Elégedettek lehetünk a ma látottakkal, akik pályára léptek jó teljesítményt nyújtottak, megérdemelten kezdtük győzelemmel a sorozatot” – összegzett a szakember.

Elitliga U17 Románia Kupa, nyugat – B csoport
FC Argeş – FK Csíkszereda 1–5 (0–2)

Curtea de Argeş
Vezette: Buzarnescu Dan Stefan , asszisztensek: Ilinca Cristian Daniel és Păsărică Alexandra (mindhárman Craiova)
Gólszerzők: Stoica Andrei (85.), ill. László Norbert (9. és 47.), Ureche Alexandru (39.), Lázár Magor (56.), Leczki Norbert (59.)
Sárga lap: Mehedințeanu Ștefan (34.), ill. László Norbert (35.)
FC Argeş: Briciu Adrian (Motoi Flavius, a szünetben) – Dicu Eric, Ghiță Andrei, Păduraru Cosmin, Manea Adrian, Mehedințeanu Ștefan (Ștefan David, a szünetben), Păun Alexandru, Stoenete Andrei (Predescu Luca, a szünetben), Stoica Andrei, Dumitrache Yanis (Vlad Yanis, a szünetben), Tudora Alberto Vezetőedző : Ariciu Mihai
FK Csíkszereda: Csiki Szabolcs – Colceriu Flavius, Ureche Alexandru, Szőke Lénárd, Kárándi Botond, Marosi Krisztián, Balogh Szilárd (Zelenák Dávid, 60.), Demeter Hunor (Leczki Norbert, a szünetben), Lázár Magor (Ilie Mihai, 60.), Török-Láday Hunor (Iordache Luca, a szünetben), László Norbert (Ilie Luca, 60.) Vezetőedző: Benkó Tihamér

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza