Válogatott | Hat FK-s kapott meghívót

Válogatott | Hat FK-s kapott meghívót

Klubunk hat fiatal játékosa kapott meghívót a Román Labdarúgó Szövetségtől a különböző korosztályos válogatottakba.

A felnőtteken kívül a legtöbb ifjúsági korosztályos válogatott is pályára fog lépni a következő napokban különböző nemzetközi mérkőzéseken. Az FK Csíkszeredát hat játékos képviseli a csapatokban.

Liga 2-es csapatunk első számú hálóőre, Gyenge Szilárd nem először szerepelhet a román U21-es válogatottban. A kapuvédő 2021 novemberében mutatkozhatott be az Olaszország elleni 2–4 alkalmával. Ezen a meccsen csupán percek jutottak Szilárdnak, ám idén júniusban egy teljes félidőt kapott Florin Bratu szakvezetőtől a Szlovákia elleni 4–3-ra elvesztett találkozón.

A román U21-es válogatott a jövő évben esedékes Európa-bajnokságra készül. A kontinensviadalnak Grúziával közösen Románia ad otthon, így házigazdaként a trikolórok ott lesznek a mezőnyben. A keret tagjai az új szövetségi kapitány, Emil Săndoi vezetésével 11 napot töltenek edzőtáborban Kolozsváron, ezalatt két barátságos mérkőzést vívnak Spanyolország, illetve Hollandia hasonló korú együttesével. A román U21-es válogatott keretének tagja akadémiánk volt növendéke, Corbu Marius is, aki jelenleg a Puskás Akadémia FC csapatát erősíti. Szintén a magyar élvonalból érkezik az összetartásra a Kisvárda kolozsvári származású kapusa, Hindrich Ottó.

A csapat mindkét felkészülési mérkőzését élőben közvetíti a TVR1, online pedig az frf.tv -n követhetők majd a találkozók.

Az U21-es válogatott felkészülési mérkőzései:

Szeptember 23.
Románia U21 - Spanyolország U21, Kolozsvár, Cluj Aréna 18:00
Szeptember 27.
Románia U21 - Hollandia U21, Kolozsvár, Cluj Aréna 18:00

Szintén két mérkőzést játszik a napokban Románia U20-as válogatottja, amelyben szerepet kaphat klubunk játékosa Suciu Toni is. A támadó ezidáig négy alkalommal húzhatta magára a válogatott mezét, utoljára egy évvel ezelőtt a Csehország ellen megnyert (2–1) meccsen kapott lehetőséget. A keret tagja a nyáron az FK-tól Zalaegerszegre igazolt Gergely Botond is. Románia 20 éven aluli csapata szeptemberben két edzőmérkőzést játszik, Csehországgal, illetve Németországgal, mindkét meccset élőben közvetíti a Digi Sport.

Az U20-as válogatott felkészülési mérkőzései:

Szeptember 22.
Csehország U20 - Románia U20, Chomutov (Csehország) 17:00
Szeptember 26.
Románia U20 - Németország U20, Arad 18:00

Meghívót kapott a hazai szövetségtől Kovács Márk és Omar El-Sawy is, ők az U19-es válogatotthoz csatlakozhattak. A nagyváradi születésű Kovács eddig egy alkalommal szerepelt a román U18-as válogatottban, az eggyel nagyobb korosztályban most juthat első alkalommal szerephez.  Ugyanúgy, ahogy Omar El-Sawy is, aki három mérkőzésen lépett pályára az U18-as korosztályos válogatottban. Érdemes megjegyezni, hogy bemutatkozó mérkőzésén, idén júniusban góllal mutatkozott be a legjobbak között a Szerbia ellen 3–0-ra megnyert meccsen.

Románia U19-es válogatottja a következő napokban a 2023-as Európa-bajnokság selejtezőcsoportjában játszik Lettország, Litvánia és Ausztria ellen. Az Elite Tourra a selejtezőcsoportok első két helyezettje kvalifikálja magát a 13 csoport legjobb 3. helyezettjével együtt (az első két csapattal szembeni legjobb eredmény számít). A jövő évben esedékes máltai döntő tornán hét válogatott kvalifikálja magát a rendező ország mellé.

A U19-es válogatott selejtező mérkőzései:

Szeptember 21.
20:00: Lettország U19 – Románia U19, Buftea 20.00
Szeptember 24.
Románia U19 – Litvánia U19, Anghel Iordănescu Stadion, Voluntari 20.00
Szeptember 27.
Románia U19 – Ausztria U19, Anghel Iordănescu Stadion, Voluntari 18.00

Mindhárom meccset élőben közvetítik a www.frf.tv platformon.

Mint korábban beszámoltunk róla, Ureche Alexandru az U17-es, Becze-Máthé Mátyás pedig az U18-as gárdákhoz csatlakozik szeptember második felében.

Nem első alkalommal kap bizonyítási lehetőséget Becze-Máthé Mátyás. Fiatal hálóőrünk az U16-os és az U17-es román válogatottban is bizonyíthatta már tehetségét. Legutóbb augusztusban Észak-Macedónia ellen lépett pályára és nyújtott hibátlan teljesítményt. Becze-Máthé ezúttal az egy évvel idősebbek közé, az U18-as keretbe kapott meghívást. Tehetséges kapusunk Törökországba utazhat és vehet részt egy négy nemzeti csapatot felvonultató tornán szeptember 18 és 27 között. A válogatott szeptember 22-én a házigazda Törökországgal, szeptember 24-én Portugáliával és 26-án Spanyolországgal csap össze.

Az U18-as válogatott felkészülési mérkőzései:

Szeptember 22.
16:30: Törökország U18 – Románia U18, 16.30
Szeptember 24.
Románia U18 – Portugália U18, 12.30
Szeptember 26.
Spanyolország – Románia, 12.30

Klubunk saját nevelésű játékosa Ureche Alexandru első alkalommal vehette kézbe a román válogatott meghívóját. Középső védőként Lengyelországba utazhat az U17-es válogatottal, hogy részt vegyenek a hagyományos „Syrenka Cup” elnevezésű nemzetközi utánpótlás tornán. A megmérettetésen három mérkőzés vár a fiatalokra.

A Syrenka Kupán az U17-es válogatott mérkőzései:

Szeptember 23.
Románia U17 – Norvégia U17, Hutnik Warszawa
Szeptember 25.
Románia U17 – Anglia U17/Csehország U17
Szeptember 27.
Románia U17 – Portugália U17/Mexikó U17/Lengyelország U17/Ukrajna U17

(Jelenleg csak az első mérkőzés helyszíne ismert, a többi meccs eredménye határozza meg a további helyszíneket és az ellenfeleket.)

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza