Visszatekintő | Az év legjei V.

Visszatekintő | Az év legjei V.

A bajnokságok téli szünetét kihasználva, szeretnénk visszatekinteni a mögöttünk álló eseményekben és eredményekben rendkívül gazdag 2022-es évre. Következzenek az év legjei!

Visszatekintő sorozatunk első és második részében a gólok voltak a középpontban, a harmadik összeállításunkban U19-es bajnok, kupa- és szuperkupa-győztes csapatunk útját foglaltuk össze, majd a legnagyobb érdeklődéssel várt találkozókkal foglalkoztunk. Ezúttal a sárga- és piros lapos figyelmeztetéseket vettük górcső alá, ami azért is indokolt, mert az őszi fordulókat követően vezetjük a Liga 2. Fair Play-táblázatát.

Az FK a legsportszerűbb

Bár három fordulóval a bajnokság alapszakaszának vége előtt második ligás csapatunk nincs a felsőházat jelentő első hat helyezett között, ám a hátralevő játéknapokon minden esélyünk megvan arra, hogy feljebb lépjünk. Egy mutatóban listavezetőként vonultunk téli pihenőre, a sárga- és piros lapos figyelmeztetések alapján csapatunk a legsportszerűbb gárda a másodosztályú mezőnyben.

29 sárga lap

Játékosainknak a lejátszott 16 fordulóban 29 alkalommal villant a sárga lap, és egyetlen egyszer a piros. Ezzel 32 pont a Fair Play mutatónk, amellyel jelenleg a sportszerűségi verseny élén állunk. A mögöttünk levő Újszentes 37-es mutatóval rendelkezik, a dobogó harmadik fokán pedig a Slatina telel 38 ponttal. A legsportszerűtlenebb csapatnak a Bukaresti Steaua bizonyult. A „bakák” 46 sárga- és 3 piros lapot zsebeltek be.

Csapatunkban a lapok gyűjtésében Vita Dániel járt az élen, ami védő létére valójában nem meglepetés. Daninak négy alkalommal villantottak sárga lapot a játékvezetők. Apro Claudiu, Veres Szilárd, Kelemen Dávid és Gál-Andrezly Péter három-három alkalommal sárgult be. Az időközben távozó Petre Ivanovici és Klemen Nemanič két-két figyelmeztetésben részesült, míg Soufiane Jebari, Csürös Attila, Mickaël Panos és Paul Pârvulescu egyszer kapott sárgát.

Egy kiállítás

Az egyetlen kiállításunk az ötödik fordulóban esett meg Slobozián. Az első percben besárgult Jelena Ricsi a 42. minutumban a félpályánál szabálytalankodott, így két sárga lap után mehetett idő előtt zuhanyozni. A találkozó egyébként egygólos FK-győzelmet hozott, Kovács Lóránt a 23. percben 11-esből talált be.

Érdemes kiemelnünk, hogy a 6. fordulóban, hazai pályán lejátszott Nagybánya elleni mérkőzésen, és a szintén itthoni, Bukaresti Metaloglobus elleni meccsen (8. forduló) nem kaptunk figyelmeztetést. Velünk nem feltétlenül bántak kesztyűs kézzel az ellenfelek. Bizonyság erre az öt nekünk megítélt büntető, amit Kovács Lóránt kivétel nélkül gólra váltott. Ugyanakkor ellenünk mindössze egy alkalommal fújtak tizenegyest a játékvezetők, a 9. fordulóban Slatinán.

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza