Felkészülés | U17 | Magabiztos győzelem a Versec ellen

Négygólos győzelmet aratott U17-es, elitligás együttesünk a Csíkszeredában edzőtáborozó, a szerbiai első osztályba frissen feljutó Verseci OFK hasonló korú csapatával szemben.

Felkészülés | U17 | Magabiztos győzelem a Versec ellen

Négygólos győzelmet aratott U17-es, elitligás együttesünk a Csíkszeredában edzőtáborozó szerbiai Verseci OFK hasonló korú csapatával.

Szerdától szombatig Csíkszeredában, az FK Csíkszereda létesítményeiben edzőtáborozik a szerbiai másodosztályt megnyerő, az új idényt a legjobbak között kezdő Verseci OFK U17-es korosztályú csapata. A dél-bánsági együttessel az előző bajnokság téli felkészülése ideje alatt szintén megütközött. Az akkor Benkó Tihamér által vezetett csapatunk Versecen 2–2 -re végzett a házigazdákkal.

Ezúttal a Kós Károly utcai műfüves pályán csaptak össze a felek. A két csapat szakvezetésének megállapodása szerint háromszor 35 percet játszottak a fiatalok. Az FK-s legények mindhárom játékrészben betaláltak, az utolsóban kétszer is, míg a vendégek nem voltak eredményesek. Így magabiztos, négygólos FK-sikert jegyezhettünk fel. Az Elitliga rajtjára készülő együttesünknek ez volt a harmadik felkészülési mérkőzése. Előbb "házon belül" találkoztak az U18-as csapatunkkal, majd a Sepsi OSK U18-19-es vegyes gárdáját fogadták

A lefújást követően Szakál Csaba vezetőedző értékelte a nemzetközi mérkőzést.

"Játékosainak nagyon keményen dolgoztak az elmúlt időszakban, kivétel nélkül mindenki maximumot nyújtott az edzéseken. Két nagyon fárasztó hét áll mögöttünk, és ennek tükrében vártuk a mérkőzést. Ellenfelünk a szerb első osztályú OFK Versec korosztályos csapata volt. Előzetesen nem tudtuk milyen játékerőt fognak képviselni a vendégek, bár a délszláv csapatok mindig borzasztó kellemetlen, agresszív stílusban lépnek fel. Ez most sem volt másképp.

Egyáltalán nem készültünk külön belőlük, igyekeztünk csak a saját játékunkra fókuszálni, és a ránk jellemző stílusban futballozva próbáltunk meg jó eredményt elérni. Az elmúlt két hétben gyakorolt taktikai elemek közül minél több dolgot szerettünk volna viszontlátni, és emellett fontos volt, hogy az előre meghatározott játékperceket, és a megfelelő terhelést mindenki megkapja.

Az összecsapás után elmondható, hogy egy minőségi csapatot láttunk vendégül, ami nagyon jól bele illett a felkészülésünk ezen szakaszába. Egyénileg képzett futballisták alkották a Versecieket. Óriási pozitívum, hogy azonnal sikerült alkalmazkodnunk a fizikálisan roppant erős, agresszíven futballozó szerbek kellemetlen stílusához. A játékosok megvalósították a meghatározott feladataikat, betartották azokat az elveket, amiket folyamatosan kérünk tőlük. Végig kezdeményező, dinamikus játékkal erőltették rá az akaratukat az ellenfélre. Nagyszerű mentalitással, határozottan játszottak a mai mérkőzésen. Magas tempóban futballoztunk, hatékonyan működött a letámadásunk. Szép akciógólokat szereztünk, köszönhetően jó néhány kiemelkedő egyéni teljesítménynek is. Újabb rutint szereztek nemzetközi meccsen, nagy pluszt jelent, hogy ilyen csapat ellen tudtak játszani.

A nemzetközi megméretés az egyik legfontosabb a fejlődésük szempontjából. Ez egy fontos győzelem volt, amire nagyon büszkék lehetnek a játékosok! Visszacsatolást kaptak, hogy az az alázatos munka, és a hozzáállás, amit napról napra beletesznek kifizetődik!"

Felkészülési mérkőzés
FK Csíkszereda U17 – Verseci OFK U17 4–0 (1–0, 1–0, 2–0)

Csíkszereda, Kós Károly u. műfű
Gólszerzők: Jakab Krisztián, Tóth-Pál Előd, Ambrus Szabolcs, Vorga Hunor
FK Csíkszereda:
1. játékrész:
Deáky Zsombor – Sas David, Balint Eric, Győrfi Attila – Keszler-Nagy Roland, Kulcsár Medárd, Trombitás Dávid, Luca Pacuraru, Morhan Jonathan – Tóth-Pál Előd, Jakab Krisztián
2. játékrész: Deáky Zsombor (Nagy Krisztián) – Sas David, Balint Eric, Győrfi Attila – Keszler-Nagy Roland, Kulcsár Medárd (Erdei Ramon), Trombitás Dávid, Luca Pacuraru, Morhan Jonathan (Nagy Loránd) – Tóth-Pál Előd, Jakab Krisztián
3. játékrész: Nagy Krisztián – Lungu Alex, Varró Richárd, Vorga Hunor – Nagy Loránd Erdei Ramon, Nagy Botond, Luca Novelli, Pap Dávid – Ambrus Szabolcs, Gáll Péter Vezetőedző: Szakál Csaba

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza