Ifiliga, Elitliga U17 | Itthon folytatjuk a rájátszást

Hazai pályán folytatja a felsőházi rájátszás küzdelmeit U18-as ifiligás és U17-es elitligás együttesünk. Szerdán az Universitatea Craiova csapata látogat a Sportparkba.

Ifiliga, Elitliga U17 | Itthon folytatjuk a rájátszást

Hazai pályán folytatja a felsőházi rájátszás küzdelmeit U18-as ifiligás és U17-es elitligás együttesünk. Szerdán az Universitatea Craiova csapata látogat a Sportparkba.

Két hazai mérkőzéssel folytatódnak szerdán az ifjúsági pontvadászatok felsőházi küzdelmei. Elsőként, az Ifjúsági Liga play-offjának hetedik fordulójában U18-asaink lépnek a Sportpark gyepére. Demény Norbert együttesének ellenfele a listavezető Universitatea Craiova lesz. A délben kezdődő találkozón mindenképpen a három pont itthon tartrása volna üdvös, hiszen a csapat lemaradása öt jelenleg öt pont az elődöntőt jelentő második helytől.

A tavaszi rajt eddig nem a mi szánk íze szerint alakult. A kupabúcsút követően, egy héttel ezelőtt vereséggel indítottuk a bajnokságot. Temesváron nem voltak ideálisak a körülmények, az egész napos eső nem könnyítette meg a pályára lépők dolgát a bánsági műgyepen. Csapadékból azonban nálunk sem volt hiány, jó két napos eső áztatta a Sportpark játékterét. Ezen azonban aligha múlhat bármi is, ahhoz, hogy versenyben maradjunk a továbbjutást érő helyezésért, győzni kell az olténiaiak ellen. Ezt a bajnokság alapszakaszában egyszer már sikerült, októberben, a 9. fordulóban, hazai pályán kétgólos diadalt ünnepelhettünk ellenük. Az a találkozó arról is emlékezetes lehet számunkra, hogy az első fél órában két sajnálatos sérülés is történt, előbb Vita Dániel szenvedett térdsérülést, majd Szondi Botond karja tört el. Azóta szerencsére mindketten felgyógyultak és bevethetők.

A forduló további mérkőzései
Brassói Kids Tâmpa – Temesvári Ripensia
Kolozsvári Universitatea – Temesvári SSU Politehnica
Az állás

1. Universitatea Craiova 42 pont
2. Kolozsvári Universitatea 34
3. Temesvári SSU Politehnica 32
4. FK Csíkszereda 29
5. Brassói Kids Tâmpa 28
6. Temesvári Ripensia 20

 

A találkozó szerdán, 12.00 órakor kezdődik a Sportparkban, várjuk kedves Szurkolóinkat, harcoljuk ki együtt a diadalt! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

U17

Több mint biztatóan indult a tavaszi szezon U17-eseink számára. Szakál Csaba növendékei előbb kiharcolták a továbbjutást a Románia Kupa csoportköréből, majd nagyszerű idegenbeli győzelemmel bejutottak a legjobb négy közé is a sorozatban. Jakab Krisztiánék éppen szerdai ellenfelünk otthonában arattak kétgólos győzelmet a mögöttünk álló vasárnapon. A bajnokság alapszakaszában emlékezetes mérkőzést vívtak a felek, akkor gólzáporos FK-sikernek örülhettünk. A 7–3-as győzelemből Tóth-Pál Előd három találattal vette ki a részét.

Ismerjük tehát a Craiova elleni győzelem receptjét. A két együttes aligha okozhat egymásnak különösebb meglepetést, minden bizonnyal a jobb formaidőzítés dönthet, na meg a hazai pálya, amely a téli műfüves időszak végével újra a Sportpark lesz.

A forduló további mérkőzései
Aradi UTA – Temesvári Ripensia
Kolozsvári Universitatea – kolozsvári CFR
Az állás

1. Universitatea Craiova 38 pont
2. Aradi UTA 33
3. FK Csíkszereda 32
4. Kolozsvári CFR 26
5. Kolozsvári Universitatea  26
6. Temesvári Ripensia 26

 

A találkozó szerdán, 14.00 órakor kezdődik a Sportparkban, várjuk kedves Szurkolóinkat, harcoljuk ki együtt a diadalt! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas Endre

 

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza