Liga 2 | A Mioveni ellen kezdhetjük meg a felzárkózást

Az előző két szezont az első osztályban töltő CS Mioveni csapata érkezik szombaton Csíkszeredába. A sárga-zöldek ellen még sosem sikerült három pontot szerezni, ám most itt a lehetőség a győzelemre és a felzárkózás megkezdésére a bajnoki táblázaton.

Liga 2 | A Mioveni ellen kezdhetjük meg a felzárkózást

Az előző két szezont az első osztályban töltő CS Mioveni csapata érkezik szombaton Csíkszeredába. A sárga-zöldek ellen még sosem sikerült három pontot szerezni, ám most itt a lehetőség a győzelemre és a felzárkózás megkezdésére a bajnoki táblázaton.

Utoljára 2021. május 7-én találkozott a két együttes. Ekkor látogatott először és ezidáig utoljára a Mioveni Csíkszeredába. A másodosztályú bajnokság felsőházi rájátszásában lejátszott mérkőzésen, bár két alkalommal is vezettünk, 2–2-es döntetlen született. Érdekesség, hogy csapatunk jelenlegi keretéből Veres Szilárd, azon a találkozón az Argeș megyeieket erősítette. (Szilárd 2020 augusztusától 2022 szeptemberéig állt a sárga-zöldek alkalmazásában). Az akkor pályára lépők közül jelenleg is csapatunk tagja Kelemen Dávid, Apro Claudiu, Szondi Botond és Soufiane Jebari.

Rövid közös múlt

Az említett találkozón kívül még három alkalommal csaptunk össze a Mioveni-nel a másodosztályban. A 2020/2021-es bajnokság play-offjában, az "odavágón" 0–0-s döntetlen született, míg az alapszakaszban, szintén idegenben, 1–1-re végeztünk ellenük. Első liga 2-es évünkben, a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt 2019/2020-as szezonban, a tízedik fordulóban találkoztunk Mioveni-ben. Azon az októberi találkozón sima, háromgólos vereséget szenvedtünk. Érdemes megemlíteni, hogy ezen a meccsen mostani másodedzőnk, Bajkó Barna még játékosként szerepelt, a 46. percben Magyari Szilárdot váltotta.

Egyébként edzőmeccsek győztük már le az Argeș megyei csapatot. Az első liga 2-es szezonunk előtti felkészülési időszakban, Barcarozsnyón, három gólt szerezve diadalmaskodtunk ellenük.

A Mioveni a legutóbbi két szezont az első osztályban töltötte, ahová 2021-ben, a Hermannstadt elleni osztályozóval váltotta meg a jegyét. A 2021/2022-es idényben az alapszakaszt a 13. helyen zárták, az alsóházi rájátszásban pedig a hatodik helyen végeztek. A legutóbbi szezon viszont kieséssel ért véget. Az alapszakaszt az utolsó helyen záró együttes a play-outban kilenc mérkőzésből kilencet veszített, 1–19-es gólkülönbség mellett, így búcsúzott a legjobbak közül. 

Nem népszerűek

Az idei bajnokságot a Bodzavásári Gloria elleni, hazai, gól nélkül záródó találkozóval kezdték, ezt az eredményt megismételték a megyei rivális, Fotbal Club Argeş otthonában. Egyébként érdemes tudnunk, hogy a CS Mioveni-nek, mindössze 2000 óta íródó története során nem sikerült jelentős szurkolói bázist kiépítenie, Argeș megye futballszerető népe egyértelműen a megyeszékhelyen működő FC Argeş mellett tette le a voksát. A sárgák a harmadik fordulóban is remiztek, méghozzá hazai pályán a Slobozia ellenében. Eddigi egyetlen győzelmüket a negyedik játéknapon, a Karácsonkő otthonában szerezték, az előző fordulóban viszont otthon kaptak ki az Újszentestől. Mindez jelenleg a 11. helyhez elég, két pozícióval előznek meg ezzel bennünket.

Ami a mieinket illeti, eddigi egyetlen győzelmünk mellé mindenképpen újabb strigulákat húznának be a fiúk. Erre jó alkalom lesz a szombati találkozó, hiszen egy nem túl acélos szériában lévő ellenfél érkezik. A fiúknak minden bizonnyal jót tenne egy önbizalom-növelő siker. Ebben számíthat a csapat a héten bejelentett Nistor Ákosra és Bloj Ervinre is, akik akár már lehetőséget kaphatnak az Ilyés Róbert vezette szakmai stábtól.

A találkozó szombaton, 11 órakor kezdődik az FK stadionban. Várjuk kedves Szurkolóinkat a lelátókra, szurkoljuk ki együtt a győzelmet! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza