Liga 2 | Kezdődik a hatmeccses rájátszás

Liga 2 | Kezdődik a hatmeccses rájátszás

Folytatódik a bajnokság Liga 2-es felnőtt csapatunk számára. A hétfői, bukaresti sorsoláson eldőlt, hogy szombaton, hazai pályán kezdjük a play-out küzdelmeit a CSM Slatina ellen.

Az alapszakasz lezárultával folytatódnak a küzdelmek a felső- és alsóházra osztott másodosztályú bajnokságban. A pontvadászat első felvonásában a 11. helyen végeztünk, így ránk a play-out mérkőzései várnak. Az „A” jelű csoportba kaptunk besorolást, ahol 26 pontunkkal a harmadik helyről indítjuk a bentmaradásért folytatott küzdelmeket. Előnyünk öt pont a jelenleg osztályozós helyen álló Bukaresti Metaloglobus-szal szemben és tíz egységgel előzzük meg a kiesésre álló Nagybányai Minaurt.

Három meccs itthon, három idegenben

A play-outban hat találkozó vár ránk, háromszor hazai közönség előtt, három alkalommal idegenben játszunk. Elsőként szombaton, a CSM Slatina érkezik Csíkszeredába. A havasalföldiek egy ponttal előznek meg bennünket a táblázaton. A bajnokság alapszakaszában idegenben játszottunk szombati ellenfelünkkel és szenvedtünk sima vereséget. Azóta sok víz lefolyt az Olton. Az októberben pályára lépők közül nincs már csapatunk kötelékében Takacs Rareș, Klemen Nemanič és Petre Ivanovici, valamint a vezetőedző Dican Ferenc sem.

Kihozni a legjobbat

A tavaszi rajtot nem sikerült jól elkapnunk, a három lejátszott találkozón mindössze egyetlen pontot szereztünk. A Progresul Spartac elleni hazai döntetlent követően kikaptunk Galacon, majd az alapszakasz zárásaként a Zsilvásárhely is elvitte a három pontot a csíkszeredai stadionból. A múltat azonban magunk mögött kell hagynunk és a lehető legjobbat kihozni az alsóházi küzdelmekből. Ennek első lépéseként vissza kell vágnunk a Slatinának.

Ellenfelünk, két tavaszi döntetlennel és egy győzelemmel szerzett öt pontjával nem tudta kiharcolni a felsőházi rájátszást, minket viszont megelőzött a tabellán. Egy esetleges győzelemmel visszaelőzhetjük a piros-fehéreket és biztonságos távolságra kerülhetünk az osztályozós-, illetve a kiesést jelentő helyezésektől.

Play-out, A-csoport, 1. forduló, szombat 11.00 óra
Nagybányai Minaur – Temesvári Politehnica
FK Csíkszereda – CSM Slatina
Unirea Slobozia – Sellenberki SC
Szabadnapos: Bukaresti Metaloglobus

A csoport állása:
1. Unirea Slobozia 31 pont
2. CSM Slatina 27
3. FK Csíkszereda 26
4. Sellenberki SC 24
5. Bukaresti Metaloglobus 21
6. Nagybányai Minaur 16
7. Temesvári Politehnica 13

A találkozó szombaton, 11 órakor kezdődik az FK Csíkszereda stadionjában. A mérkőzést élőben közvetítjük az FK Csíkszereda Youtube-csatornáján, várjuk kedves Szurkolóinkat a lelátókra, vagy a képernyők elé, harcoljuk ki együtt a győzelmet! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza