Liga 2 | Máris itt a folytatás

Alig csendesedtek el a hétfői, FC Argeș elleni győztes mérkőzésünk utórezgései, máris a nyakunkon az újabb rendkívül fontos találkozó.

Liga 2 | Máris itt a folytatás

Alig csendesedtek el a hétfői, FC Argeș elleni győztes mérkőzésünk utórezgései, máris a nyakunkon az újabb rendkívül fontos találkozó. Szombaton a bajnoki táblázat harmadik helyén álló, a felsőházi rájátszásba gyakorlatilag magának már helyet biztosító Unirea Slobozia otthonában szerepel Ilyés Róbert legénysége.

Nincs megállás, a 16. forduló hétfői zárómeccse után szombaton újra pályára lép liga 2-es együttesünk. Kelemen Dávidék annak az Unirea Sloboziának az otthonába látogatnak, amelyik legfeljebb matematikailag veszítheti el helyét a felsőházi rájátszásban. Ezzel ellentétben Ilyés Róbert tanítványai kiélezett küzdelmet folytatnak a felsőházba kerülésért. Ennek a küzdelemnek az első lépése jól sikerült, az utolsó pillanatokban kicsikart, nagyszerű győzelemmel indítottuk a tavaszi szezont.

Az Argeș elleni mérkőzés megmutatta, hogy a csapat képes az utolsó percig, sőt, azon túl is küzdeni, a győzelem utáni felszabadult örömöt pedig egyszerűen nem kell magyarázni. A lelátón helyet foglaló több száz szurkoló és a mérkőzést a televíziós közvetítés segíségével követők láthatták, csupaszív, harcos együttesünk van, amelynek tagjai vállvetve harcolnak a lehető legjobb eredmények eléréséért.

Pozitív mérleg

Ami szombati ellenfelünket illeti, sok évtizedes Liga 2 és Liga 3 közötti "liftezést", majd megszűnést és újraalakulást követően az utóbbi években stabil másodosztályú csapattá nőtte ki magát. Közös liga 2-es történetünk a 2020/2021-es szezonban kezdődött. A 8. fordulóban lejátszott csíkszeredai találkozón az akkor frissen feljutott Unirea megtréfálta csapatunkat és Gabriel Lazăr korai találatával elvitte a három pontot. A bajnokságban akkor eddigi legjobb másodosztályú szereplésünket értük el, a felsőházi rájátszásba jutottunk és összesítésben az ötödik helyen zártunk.

A következő szezonban, 2021. novemberében az alapszakasz 15. fordulójában találkoztunk a sárga-kékekkel, azon a találkozón nem született gól. A bajnokságot mi az alsóházban, a Slobozia a felsőházban zárta. A mögöttünk álló szezon (2022/2023.) alapszakaszában, 2022. szeptemberében Kovács Lóránt büntetőből szerzett találatával a Május 1 stadionból hoztuk el a három pontot, míg a Play-outban, hazai pályán 3–1-re vertük őket. A 2023. április 29-i találkozón Veres Szilárd, Schieb Marvin és Jelena Richárd volt eredményes.

Összeítésben négy találkozón két győzelem és egy-egy döntetlen, illetve vereség a Ialomița megyeiek elleni másodosztályú mérlegünk. Ahhoz, hogy ezen javítani tudjunk és továbbra is életben tartsuk felsőházi reményeinket, mindenképpen pontot, pontokat kell elhoznunk Havasalföldről. A hétfői játékunkat látva, ez cseppet sem tűnik megvalósíthatatlannak.

A találkozó szombaton, 11.30 órakor kezdődik Slobozián, a Május 1 Stadionban. A mérkőzést élőben közvetíti a Prima Sport 1 és a Digi Sport 1 televízió. Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas Endre

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza