Női Liga 1 | A Kolozsvár elleni presztízsmeccs következik

A harmadik fordulóval folytatódik a női Superliga küzdelemsorozata, lányaink a Kolozsvári Universitatea ellen lépnek pályára Gyulafehérváron.

Női Liga 1 | A Kolozsvár elleni presztízsmeccs következik

A harmadik fordulóval folytatódik a női Superliga küzdelemsorozata, lányaink szombaton, a Kolozsvári U Olimpia ellen lépnek pályára Gyulafehérváron. A fekete-fehérek ezen a találkozón mutatkoznak be a bajnokságban, az első két fordulóbabn ugyanis elhalasztották mérkőzéseiket a Bajnokok Ligája selejtezőjük miatt.

Javában tartanak a küzdelmek a Superligára elkeresztelt női első osztályú bajnokságban, ám az előző kiírás bajnoka csak most, a harmadik fordulóban mutatkozik be, méghozzá a mi lányaink ellen. A kolozsváriak sikerrel vívták meg a Gyulafehérváron rendezett, torna-rendszerben zajlott selejtezőt és bejutottak a BL következő körébe. Miután Kolozsváron az U nem tudott megfelelő pályát biztosítani, Gyulafehérváron játsszák a találkozót (az Olimpia a BL-selejtezőt is Fehér megye székhelyén szervezte meg). 

Farkas Endre

A két együttes az elmúlt szezonban négy mérkőzést vívott egymással. Az alapszakaszban, Kolozsváron (pontosabban Nagyiklódon) sima, háromgólos U-siker született, majd ugyanez az eredmény megismétlődött a play-off első körében is, szintén idegenben. A "visszavágón" azonban alaposan megszorongattuk a későbbi bajnokot, a Sportparkban, gólgazdag mérkőzésen csupán egyetlen góllal tudtak fölénk kerekedni. Júniusban még a Románia Kupa elődöntőjében is összecsaptunk velük, ekkor szintén 3–0 lett oda, ismét idegenben. Van tehát törlesztenivalónk a kincses-városiakkal szemben.

Farkas Endre

Ami Kollár Péter tanítványait illeti, az első fordulóban elveszített – játékvezetői tévedéssekkel tarkított – temesvári bajnoki bemutatkozó mérkőzés után hazai pályán öt gólt rúgva, könnyedén győzték le a Banat Girls együttesét. Ezen a találkozón letöltötte eltiltását a Temesváron kiállított Balázs Csilla és Tankó Réka is, így szombaton a legerősebb összeállításban küldheti pályára a csapatot a szakvezetés.

Farkas Endre

A találkozó szombaton 12.00 órakor kezdődik Gyulafehérváron. A mérkőzést élőben közvetíti a Pro Arena televízió. Sok sikert kívánunk, lányok! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza