Női Liga 1 | Marosvásárhelyen térhetnek vissza a lányok a győzelem útjára

Öt, döntetlenre végződött bajnoki után, a sereghajtó Marosvásárhelyi SE otthonában térhet vissza a győzelem útjára szuperligás női együttesünk. Kollár Péter lányai pénteken lépnek pályára.

Női Liga 1 | Marosvásárhelyen térhetnek vissza a lányok a győzelem útjára

Öt, döntetlenre végződött bajnoki után, a sereghajtó Marosvásárhelyi SE otthonában térhet vissza a győzelem útjára szuperligás női együttesünk. Kollár Péter lányai pénteken lépnek pályára.

Hét forduló óta tart felnőtt, női csapatunk veretlensége, a nagyszerű sorozat éppen soros ellenfelünk, a Marosvásárhelyi SE ellen kezdődött október 7-én. Akkor hazai pályán öt góllal bizonyultunk jobbnak a bordó-fehérek ellen. Antal Anitáék azóta sem találtak legyőzőre a bajnoki pontvadászatban, üröm az örömben, hogy a legutóbbi öt találkozónk döntetlennel ért véget. Csapatunk így lépéshátrányba került a felsőházi rájátszásba jutásért vívott küzdelemben, három fordulóval az alapszakasz zárása előtt három egység a lemaradásunk a még play-off helyen álló Beszterce mögött. Igaz, a második és harmadik helyezett Kolozsvár és Farul is éppen ennyivel előz meg bennünket.

Nagy tehát a tömörülés, ezért különösen fájó, hogy a tabella első három helyezettje elleni, hazai találkozók közül egyet sem tudtunk megnyerni, ráadásul a mögöttünk álló Banat Girls ellen is pontokat veszítettünk. Elkeseredésre nincs ok, a hátralévő három találkozón kell bebiztosítani a felsőházi szereplést. Ennek első lépéseként a Marosvásárhelyi SE otthonából kell elhozni a bajnoki pontokat.

Az előző szezonban, az alapszakasz negyedik fordulójában szerepeltünk Marosvásárhelyen. Akkor kellemetlen élményben volt részünk, az MSE sima, háromgólos győzelmet aratott és megtörte a jó élvonalbeli kezdésünket. Ám az akkori vereség sem akadályozta meg, hogy az alapszakasz végén a felsőházi rájátszásba kerüljünk, míg a vásárhelyiek a play-outban voltak érdekeltek, ahol a második helyen végeztek. Ezzel a szomszédos megye lányai összesítésben a nyolcadik helyen zárták a szezont, mi pedig, némi meglepetésre negyedikként végeztünk.

Azóta sok víz lefolyt a Maroson, az MSE játékoskerete jelentősen átalakult és meggyengült, az aktuális pontvadászatban eddig tizenegyből tizenegy találkozót vesztettek el. Aligha ellenünk fogják megtörni a negatív szériát. Mi pedig, egy magabiztos győzelemmel életben tarthatjuk a play-off reményeinket, és önbizalommal telve vághatunk neki a két utolsó alapszakasz-mérkőzésünknek.

A találkozó pénteken, 13.00 órakor kezdődik a marosvásárhelyi Weekend-telepi sportközpontban. Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza