RoKupa | Itt a lehetőség a visszavágásra

Alig a másfél héttel korábban lejátszott bajnoki mérkőzés után újra Vajdahunyadra látogat liga 2-es együttesünk. Ilyés Róbert fiai ezúttal a Románia Kupa negyedik fordulójában lépnek pályára a Corvinul ellen. Tét a csoportkörbe jutás.

RoKupa | Itt a lehetőség a visszavágásra

Alig a másfél héttel korábban lejátszott bajnoki mérkőzés után újra Vajdahunyadra látogat liga 2-es együttesünk. Ilyés Róbert fiai ezúttal a Románia Kupa negyedik fordulójában lépnek pályára a Corvinul ellen. A fiúkat aligha kell motiválni, hiszen a bajnokságban vesztesen hagytuk el a "hollók" otthonát, így van miért visszavágni.

Komoly erőpróbák elé néz liga 2-es, felnőtt férficsapatunk ezen a héten. Szerdán a Románia Kupa play-off körében Vajdahunyadon szerepelnek Kelemen Dávidék, szombaton pedig a Zsilvásárhelyi Viitorul Pandurii otthonában lépnek pályára a bajnokság ötödik fordululójában. Egyik találkozó sem ígérkezik könnyűnek, ám nem jelent(het) megoldhatatlan feladatot csapatunk számára.

A Corvinullal szemben egészen friss élményekkel rendelkezünk, hiszen a Liga 2 harmadik játéknapján két góllal alulmaradtunk a kék-fehérekkel szemben. A hunyadiak remek formában vannak, négy bajnoki meccsükből hármat megnyertek és csupán Újszentesen kellett megelégedniük a döntetlennel. A legutóbbi fordulóban a Bukaresti Progresul Spartac otthonából hozták el a három pontot, míg a kupában a Petrozsényi Jiul ellenében vívták ki a továbbjutást. Mi egy pontosztozkodással végződő bajnokival a hátunk mögött érkezünk Vajdahunyadra, mindannyiunkban elevenen élhet még a Resicabánya által a második félidőben bemutatott antifutball és ellenfelünk sportszerűtlen gesztusai.

Cél a csoportkör

A kupaküzdelmekben természetesen nem lehet más célunk, mint kivívni a csoportkörbe kerülést, hiszen kedvező sorsolás esetén akár élvonalbeli ellenfelek is érkezhetnek majd Csíkszeredába. Ilyés Róbert legénységéből néhányan kisebb sérüléssel küszködnek, ám a csapat rendkívül motiváltan indul neki a dél-erdélyi kalandozásoknak. A fiúk Vajdahunyadról nem utaznak haza a kupameccs után, hanem folytatják útjukat Zsilvásárhelyre, a szombati bajnoki találkozó helyszínére.

A találkozó szerdán, 17.30-kor kezdődik Vajdahunyadon a Michael Klein Stadionban. Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas Endre

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza