Hírek / Liga 2




Felkészülés | Liga 2 | Kétgólos győzelem a bajnoki főpróbán

A felkészülési időszak utolsó edzőmeccsét játszotta pénteken liga 2-es együttesünk a Székelyudvarhelyi FC ellen, a találkozó kétgólos győzelmünkkel végződött. 

Tovább

Heti program | 2024. július 22-28.

Minden héten közzétesszük a Székelyföld Labdarúgó Akadémia és az FK Csíkszereda csapatainak naptárát. A heti program segítségével napról napra figyelemmel követhetik a kicsik és nagyok edzéseit és egyéb tevékenységeit.

Tovább

Hétfőtől kaphatók az éves bérletek!

Az FK Csíkszereda július 22-én, hétfőn elkezdi a 2024/2025-ös szezonra szóló bérletek árusítását.

Tovább

Liga 2 | Győzelemmel zártuk az edzőtábort

A szlovákiai másodosztályban szereplő FC Petržalka (Pozsonyligatfalu) csapatával játszotta utolsó ausztriai edzőmérkőzést az augusztus 3-i bajnoki rajtra készülő liga 2-es csapatunk.

Tovább

Liga 2 | Szilágyi Szabolcs - "Agresszív, kreatív és intelligens játékosnak tartom magam"

A Kolozsvári CFR utánpótlásában nevelkedett csapatunk legújabb igazolása, Szilágyi Szabolcs. A 20 éves középpályás az utóbbi éveket Magyarországon töltötte, ahol a Vasas és a Mezőkövesd csapatában az első osztályban is megmutathatta tehetségét.

Tovább

Liga 2 | A Karácsonkővel kezdjük a bajnokságot

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) bukaresti székházában szerdán kora délután elkészítették a liga 2-es bajnokság 2024/2025-ös szezonjának sorsolását.

Tovább

Liga 2 | Rutinos szlovákiai csatár érkezett

A szepességi Igló (Spišská Nová Ves, Felvidék, Szlovákia) városában született liga 2-es csapatunk legújabb igazolása, a magyar felmenőkkel is rendelkező Jozef Dolny. A 32 éves támadó 1. FC Tatran Prešov (Eperjes) gárdájától érkezett Csíkszeredába.

Tovább

Interjú | Torvund Alexander – „Az biztos, hogy kifutom magam a pályán”

​​​​​​​Legutóbb a Tiszakécske csapatában játszott a 23 éves Torvund Alexander. A támadó a Videoton színeiben az élvonalban is pályára léphetett, az utánpótlás válogatottakban pedig Szoboszlai Dominik csapattársa volt.

Tovább

Heti program | 2024. 07.15-21.

Minden héten közzétesszük a Székelyföld Labdarúgó Akadémia és az FK Csíkszereda csapatainak naptárát. A heti program segítségével napról napra figyelemmel követhetik a kicsik és nagyok edzéseit és egyéb tevékenységeit.

Tovább

Interjú | Hedegűs János igazi csapatjátékosnak tartja magát

​​​​​​​Csaknem 90 magyar élvonalbeli találkozóval a lábában érkezett Csíkszeredába Hegedűs János. A belső védőként bevethető játékos a Paksi FC kölcsönjátékosaként fog szerepelni a 2024/2025-ös szezonban az FK Csíkszereda együttesében.

Tovább

Felkészülés | Legyőztük a Diósgyőrt

A magyar élvonalbeli Diósgyőri VTK ellen játszotta első ausztriai felkészülési mérkőzését liga 2-es együttesünk. Ilyés Róbert alakulata az első percben szerzett találattal legyőzte magyar élvonalbeli ellenfelét.

Tovább

Liga 2 | További sok sikert, Ricsi!

Három szezon után távozik liga 2-es csapatunktól Jelena Richárd. A pécsi születésű, gólveszélyes támadó több, mint hetven mérkőzésen erősítette csapatunkat.

Tovább

Liga 2 | Véget ért a pihenő

A nyári szünetet követően hétfőn találkozott újra liga 2-es együttesünk kerete. A fiúk változatlan edzői stábbal, hazai környezetben kezdték meg a felkészülést, majd ausztriai edzőtábor szerepel a programban.

Tovább

Liga 2 | Köszönjük, srácok!

Távozott liga 2-es együttesünk három játékosa, Apro Claudiu, Nistor Ákos és Dezamits Dominik. Köszönjük, srácok, mindazt, amit az FK Csíkszereda csapatáért tettetek!

Tovább

PP120│A mesterdalnok és a csúcsatléta

Ki labdát rúgni, vívni, lőni, S birkózni is tud mesterül, Az atléták atlétájának Foot-ballt csinálni sikerül…

Tovább

Köszönünk mindent, Gyenge Szilárd!

A Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK csapatánál folytatja pályafutását Gyenge Szilárd, az FK Csíkszereda saját nevelésű kapusa.

Tovább

Események | FK-s lányok a székely válogatottban

Az észak-norvégiai Bodø városában szervezik meg a Független Labdarúgó Szövetségek szervezetének (CONIFA) második világbajnokságát június 3-8-a között. A székelyföldi válogatottban az FK Csíkszereda öt játékosa is helyet kapott.

Tovább

Kitekintő | Kovács Márk feljutást ünnepelhetett az ETO FC Győrrel

Korábbi játékosunkkal, Kovács Márkkal a soraiban kilenc év után tért vissza a magyar élvonalba az ETO FC Győr csapata. A nagyváradi születésű védő a Dunaszerdahelyi DAC játékosaként kölcsönben szerepelt a kisalföldi zöld-fehéreknél.

Tovább

Heti program | 2024. június 03. – június 09.

Minden héten közzétesszük a Székelyföld Labdarúgó Akadémia és az FK Csíkszereda csapatainak naptárát. A heti program segítségével napról napra figyelemmel követhetik a kicsik és nagyok edzéseit és egyéb tevékenységeit.

Tovább

Események | Elbúcsúztattuk a végzős akadémistákat

Szerdán délután házi ballagási ünnepség keretében búcsúztattuk el a Székelyföldi Labdarúgó Akadémián tizenkét, középiskolai tanulmánya végéhez érkezett labdarúgónkat. Sok sikert kívánunk, srácok, az életben és futballista karrieretekben egyaránt!

Tovább

Osztályozó a Szuperligáért | Nem született gól a visszavágón, a Dinamo maradt az első osztályban

Fantasztikus hangulatú találkozót játszott liga 2-es csapatunk a Bukaresti Dinamo ellen a szuperligás tagságért vívott osztályozó mérkőzés visszavágóján hétfőn este. Bár számos gólszerzési lehetőséget kidolgozott és végig fölényben játszott csapatunk, nem született gól, így a fővárosiak megőrizték első osztályú tagságukat, mi pedig a Liga 2-ben folytatjuk.

Tovább

Osztályozó | Jegyinformációk az FK Csíkszereda – Bukaresti Dinamo mérkőzésre

A belépőjegyek 20 lejes egységáron lesznek elérhetőek a lelátókra és 100 lejbe kerül a VIP belépő. Az éves bérletek érvényesek lesznek erre a találkozóra is!

Tovább

Kispad | Osztályozó a Szuperligáért | Vezetőedzőnk és játékosaink értékeltek

Kétgólos vereséget szenvedett a szuperligás tagságért kiírt osztályozó első, bukaresti mérkőzésén liga 2-es csapatunk hétfőn este. Az összecsapást Ilyés Róbert vezetőedző, Gyenge Szilárd és Veres Szilárd értékelte honlapunknak.

Tovább

Osztályozó a Szuperligáért | Hatalmasat küzdöttünk, de két góllal jobb volt a Dinamo

Gól nélküli első félidő után a második játékrészben kétszer is eredményes volt a Bukaresti Dinamo a Szuperligáért vívott osztályozó első felvonásán, így hátrányból várhatja Ilyés Róbert együttese a május 27-i visszavágót.

Tovább