Ifiliga, Elitliga | Kettő itthon, kettő idegenben

Folytatják bajnoki szereplésüket a Székelyföld Labdarúgó Akadémia ifjúsági csapatai. Az ifiligások és az U17-esek hazai pályán is bemutatkoznak, az U16-osokra és az U15-ösökre bukaresti utazás vár.

Ifiliga, Elitliga | Kettő itthon, kettő idegenben

A második fordulóval folytatódnak a kiemelt, akadémiai csapatokat tömörítő utánpótlás-bajnokságok küzdelmei. Hétvégén a nagyobb korosztályok hazai pályán, a fiatalabbak idegenben gyarapíthatják pontjaik számát.

Jól sikerült a bajnoki nyitány ifjúsági együtteseink számára, a három elitligás csapatunk és az ifjúsági ligás gárdánk is győzelemmel mutatkozott be a 2023/2024-es szezonban. A folytatásban bizonyára nehezebb dolguk lesz a fiataloknak. Nézzük, mi vár ránk a hétvégén az utánpótlás-bajnokságokban!

Ifjúsági Liga U18

Idegenbeli győzelemmel indított Demény Norbert együttese. A Temesvári Banatul Sportiskola otthonából, hátrányból fordítva hozták el a három bajnoki pontot Fazakas Henrikék. Vasárnap délben a másik, vélhetően jóval nagyobb játékerőt képviselő temesvári együttes, a Politehnica érkezik a Sportparkba. A bánsági lila-fehérek az első játéknapon hazai környezetben remiztek az Aradi UTA-val. 

A mérkőzés vasárnap, 12 órakor kezdődik az FK Sportparkban. 

Elitliga U17

Alaposan belekezdtek Szakál Csaba tanítványai, hiszen az első fordulóban 11–0-ra ütötték ki a Temesvári Banatul Sportiskola fiataljait. Azon a meccsen több jó egyéni teljesítmény is akadt a csapatban. Tóth Pál Előd mesternégyest-, Jakab Krisztián mesterhármast szerzett, a nyáron érkezettek közül pedig Trombitás Dávid és Kulcsár Medárd is betalált. A jó folytatáshoz vasárnap is szükség lesz kiemelkedő produkciókra, a Temesvári Politehnica bizonyára nagyobb ellenállást fog kifejteni mint a sportiskolások.

A mérkőzés vasárnap, 14 órakor kezdődik az FK Sportparkban.

Természetesen mindkét hazai találkozóra várjuk kedves Szurkolóinkat a lelátóra, harcoljuk ki együtt a győzelmet!

Elitliga U16

Magabiztos, 6–1-es diadallal rajtolt a Szász Ferenc által vezetett U16-os együttesünk a Petrolul Ploiești-tel szemben. Érdekesség, hogy a vendégek találata is FK-játékoshoz kötődik, Kertész Márk a rendes játékidőn túli, ráadás-percekben vétett öngólt. Ezzel együtt semmi nem veszélyeztette a győzelmet, a sárga-kékek nem tudtak különösebb ellenállást kifejteni. Egyébként az első fordulóban a miénk csupán a harmadik legnagyobb különbségű győzelem volt. A Bukaresti Dinamo fiataljai az FC Botoşani otthonában szaladtak bele egy 6–0-ba, míg a Sepsi OSK hazai pályán tíz góllal múlta felül a Bodzavásári Sötér Jolán Sportiskola növendékeit.

Szombati ellenfelünk, a Bukaresti Steaua a Jászvásári Politehnica vendégeként gólgazdag, hat gólt hozó döntetlennel indította a pontvadászatot.

A találkozó szombaton, 12 órakor kezdődik a Ghencea Sportközpontban.

Elitliga U15

Az egy évvel fiatalabbak az U16-osoknál is jobban megszórták a Petrolult, a 9–0-s végeredmény könnyen lehetett volna akár nagyobb különbségű is, ha a vendégek kapusa nem véd ihletett formában. Ubrankovics Zoltán fiainál csak az FC Botoşani szerzett több gólt, számszerűleg tízet, igaz ők kettőt kaptak is a Dinamótól.

Szombati vendéglátónk, a Bukaresti Steaua egy góllal alulmaradt a Jászvásári Politehnica vendégeként

A találkozó szombaton, 14 órakor kezdődik a Ghencea Sportközpontban.

Soksikert kívánunk ifjúsági együtteseinknek! Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza