Női Szuperliga | Ideje javítani a Farul elleni mérlegünkön

A Konstancai Farul Ovidiuban található bázisán lép pályára szombaton, 13.00 órától szuperligás női együttesünk. A lányok második play-off sikerükért hajtanak.

Női Szuperliga | Ideje javítani a Farul elleni mérlegünkön

A Konstancai Farul Ovidiuban található bázisán lép pályára szombaton, 13.00 órától szuperligás női együttesünk. A lányok második play-off sikerükért hajtanak.

Nem termett sok babér számunkra a 2023/2024-es szezonban a Konstancával szemben. Az újonc tengerpartiak három eddigi bajnoki mérkőzésünkből kettőt megnyertek, egy meccs pedig pontosztozkodással végződött. Az alapszakaszban a negyedik fordulóban, Ovidiuban a kék-fehérek két találatára nem volt válaszunk, a novemberi hazai találkozón pedig nem született gól egyik odalon sem. A rájátszás második játéknapján újra hazai pályán néztünk szembe a Farullal, akik a hosszabbításban szerzett góllal elvitték mindhárom pontot. Így, az augusztusi, vesztes edzőmeccsünkkel együtt, négy találkozón egy döntetlen mellett háromszor szenvedtünk tehát vereséget szombati riválisunkkal szemben.

Külön érdekesség, hogy a bajnokságban lejátszott három mérkőzés mindegyikén volt kapuscsere. Októberben a hazai hálóőr, Mirela Pop-Ganea egy közeli Tóbik Melánia-bomba nyomán nem tudta folytatni a játékot, Năcuță érkezett a helyére. A novemberi, szeredai meccsen Tankó Réka bokasérülése miatt váltottunk a szünetben, a második játékrészben Balog Boglárka állt a kapuban. A legutóbbi, rájátszásban lejátszott hazai találkozón a kezdőként először pályára lépő Böröcz Bettinát Tankó Réka váltotta az 57. minutumban.A mérlegen mindenképpen javítanunk kell szombaton ahhoz, hogy ne kerüljünk jelentős lépéshátrányba a dobogóért folytatott küzdelemben. A lányok a péntek délelőtti edzést követően útra keltek Konstancára.

A play-off 5. fordulójának programja
Április 13. szombat, 13.00 óra
Konstancai Farul – FK Csíkszereda
Április, 14. vasárnap, 12.30
Kolozsvári U Olimpia – Temesvári Politehnica

A felsőház állása

  Csapat M Gy D V Gólk. Góla. Pont
1. Konstancai Farul 4 4 0 0 9–3 +6 38 pont
2. Temesvári Politehnica 4 1 0 3 3–6 -3 38
3. Kolozsvári U Olimpia 4 2 0 2 7–3 +4 32
4. FK Csíkszereda 4 1 0 3 4–11 -7 27

 

A találkozó szombaton, 13.00 órakor kezdődik a Farul Ovidiuban található sportbázisán. A meccset élőben közvetítik a frf.tv oldalon. Hajrá, FK! Hajrá, Székelyföld!

Farkas Endre

 HozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza