Rokupa | Temesváron kezd női csapatunk

A Temesvári Politehnica otthonában kezdi meg szereplését női szuperligás együttesünk a Románia Kupa csoportkörében.

Rokupa | Temesváron kezd női csapatunk

A Temesvári Politehnica otthonában kezdi meg szereplését női szuperligás együttesünk a Románia Kupa csoportkörében.

Szerdán délután Temesváron játssza első Románia Kupa csoportmeccsét női szuperligás együttesünk. A 2023/2024-es szezonban nem sok sikerélmény jutott nekünk a bánságiak ellen.

Rögtön a bajnokság nyitó fordulójában, augusztus végén emlékezetes mérkőzésen, 3–1-es vereségbe szaladtunk bele Temesváron. A találkozón két játákosunk is a kiállítás sorsára jutott. A hazai meccsünk jobban sikerült, ám a 8. fordulóban lejátszott találkozón 3–1-es vezetés után meg kellett elégednünk a döntetlennel. A lila-fehérek egyenlítő találata a 90+5. percben érkezett… A felsőházi rájátszásban szintén az első játéknapon utaztunk Temesvárra, március 9-én viszonylag sima, 3–0 lett oda. A téli felkészülés idején is találkoztak a felek, februárban szintén Temesváron 2–2-re végződött az edzőmeccs.

Három tétmérkőzésen tehát kilenc alkalommal kapitulált védelmünk, ezzel szemben csupán négy alkalommal voltunk eredményesek. Amennyiben sikerül stabilizálni a hátsó alakzatokat, minden bizonnyal izgalmas meccset játszhatunk szerdán, és pont-, vagy pontok szerzésével indíthatjuk a kupasorozatot.

„A kupában a csoportunkból két együttes jut tovább, így mindenképpen pontot vagy pontokat kell szereznünk, de nincs kétségem afelől, hogy a játékosok mindent meg fognak tenni. Pillanatnyi forma fog dönteni és egyéni képességek, mert most már minden csapat kiismeri a másikat”

– nyilatkozta honlapunknak a találkozó előtt Kollár Péter vezetőedző.

A Románia Kupa szerdán induló szakaszában a legjobb 12 közé jutó alsóbb osztályú csapatokat, a szuperligás gárdákkal kiegészülve három, egyenként négycsapatos csoportba sorolták. Kollár Péter együttese az A-jelű csoportba került a Kolozsvári Universitatea, a Temesvári Politehnica és a Banat Girls mellett. 

A csoportbeosztások
A-csoport: Kolozsvári Universitatea, Temesvári Politehnica, FK Csíkszereda, Banat Girls
B-csoport: CSM Alexandria, Marosvásárhelyi SE, Besztercei Gloria, Konstancai Farul
C-csoport: Székelyudvarhelyi Vasas Femina FC (II. osztály), Bukaresti Rapid FC (III. osztály), Universitatea Craiova (III. osztály), Bihari Athletic United (II. osztály)

A csoportokban mindenki egy mérkőzést játszik mindenkivel. Az A-csoport első két helyezettje, valamint a B- és C-csoport első helyezettje jut az elődöntőbe. A csoportkört 2024 márciusa és májusa között játsszák le a csapatok, ez követik majd az elődöntők és a döntő.

Az elődöntők párosításai
A-csoport I. helyezettje – C-csoport I. helyezettje
A-csoport II. helyezettje – B-csoport I. helyezettje

A döntőben az elődöntők győztesei találkoznak.

A Románia Kupa 2022/2023-as kiírásában az elődöntőig meneteltek a lányok, ahol a címvédő Kolozsvári U várt Antal Anitáékra. Végül háromgólos vereséget szenvedtek, így a legjobb négy között ért véget a kupaszereplés.

A szerdai találkozó 15.00 órakor kezdődik a temesvári Ştiinţa sportközpontban. A mérkőzést élőben közvetítik a hazai csapat Facebook-oldalán.

Farkas EndreHozzászólásokFejtsd ki véleményed, szólj hozzá te is. A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.


Vissza