Bár a vendégcsapat két alkalommal is kétgólos előnyt épített ki, a szomszédvárak gólgazdag felkészülési találkozója döntetlennel ért véget.

A Városi Stadionban, mintegy 200 fő érdeklődése mellett megrendezett találkozót, a Székelyudvarhelyiek kezdték jobban. Az előző idény végén nagyszámban távozó játékosok miatt alaposan felforgatott keret első húsz percben mutatott lelkes és szervezett játékának, két gól lett a jutalma. Előbb Simó értékesítette a Vereguț által könnyelmúen felkínált lehetőséget, majd a jobb oldalról elvégzett vendégszögletet követően, Savin pörgetett látványosan a kapuba. A szépítésre egészen a játékrész hajrájáig kellett várni: Jebari – Bara tetszetős összjátékát követően, Bărăbaș lőtte ki a tizenhatos vonaláról a bal alsót.

Bár a szünet után a lelátón többen is gyors fordításra számítottak, Savu – amúgy a mezőny legjobbja – Kovácsot hozta remek helyzetbe, a társ pedig 15 méterrőla bal felső sarokba varrta a játékszert. Az udvarhelyiek nem őrülhettek hosszasan, hiszen röpke négy perccel később máris egyenlő volt az állás. Előbb a Suciu által kiharcolt büntetőből Jebari faragott a hátrányból, majd alig két perccel később, Gödri hibája nyomán Csiszér bombáz éles szögből – a szembe vetődő Albert alatt – a hosszú sarokba. Az utolsó félórában, a krónikás számára, inkább a cserék követése, mintsem a játék okoz izgalmat.

FK Csíkszereda – Székelyudvarhelyi FC 3:3 (1:2). Vezette: Szabó Attila, Fodor József Lajos és Tamási Zoltán (mindhárman Székelyudvarhelyről). Gólszerzők: Bărăbaș (44), Jebari (58, bü.) és Csiszér (60), illetve Simó (10), Savin (19) és Kovács B. (56).

FK Csíkszereda: Simon (Karácsony, 46) – Csiszér (Szin, 61), Vereguț, Kelemen (Vita, 61), Hadnagy – Csala, Bara – Tajti, Jebari (Bujdosó, 61), Bărăbaș – Lupuleț (Suciu, 46). Vezetőedző: Dican Francisc.

Székelyudvarhelyi FC: Albert – Marucza (Baga, 65), Gödri (Becze, 46), Mitra (Gödri 55, majd Botorok, 78), Lázár (Opra, 65)- Kovács B. (Bokor B., 75) Savin (Tordai, 80), Matei – Savu, Simó, Botorik (Curpăn, 46). Vezetőedző: Rădulescu Gabriel.

Az FK Csíkszereda a nyári felkészülését szombaton zárja, 11 órás kezdettel. Az ellenfél a Csíkban edzőtáborozó Szatmárnémeti harmadik ligás csapata lesz. Pontban egy héttel később – a Liga 2 nyitófordulójában – a Dican-fiúknak Désen lesz jelenésük.

Ráduly Róbert Kálmán

Csíkszereda, 2022. július 27.